Vai Saeima nebūtu jāvēlē biežāk? (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

1997.gada 4.decembrī Saeima veica Satversmes 10.panta izmaiņas, kas stājās spēkā 31.decembrī. Nezinu, cik likumīgi, bet ne visai ētiski deputāti par gadu pagarināja nākamā sasaukuma deputātu pilnvaru termiņu.

Gandrīz visas Saeimas pēc tam ir parādījušas, ka pēc četru gadu termiņa daļēji zaudē vēlētāju uzticību. Spilgts piemērs tam ir jauno partiju parādīšanās un popularitāte jau nākamajās vēlēšanās uz vienu sasaukumu. «Saimnieks», Pirmā partija, Tautas partija utt.

Par referendumiem izdotā nauda ir tam spilgts apliecinājums, nerunājot par vēlētāju aktivitāti, atlaižot iepriekšējo Saeimu. Šī Saeima nenostrādāja četrus gadus, un jaunās partijas diezin vai vispār iekļūs parlamentā.

Ja jau tagad ir sākušās runas, ka Saeimas vēlēšanas ir jātaisa pavasarī, jo traucē veiksmīgu budžeta pieņemšanu, varbūt arī jānovērtē deputātiem dotais uzticības kredīta termiņš.

Cerot, ka nākotnē tuvināsies deputātu un vēlētāju viedokļi,
ar cieņu Pēteris Vanags


Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu