Astrologs: Ja tauta lūgs: "Zatler, glāb valsti", - viņš varētu (233)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Astrologs Andris Račs intervijā TVNET atklāj, ka saskaņā ar astroloģiskajām prognozēm 2010.gads Zatleram būs labākais no viņa valdīšanas gadiem. Račs pat pieļauj, ka Zatlers popularitātes ziņā varētu kļūt par visaugstāk vērtēto politisko figūru valstī.

Tomēr 2011. gadā Zatlers prezidenta otrajam termiņam, visdrīzāk, nekandidēšot. "Varbūt kļūdos, bet nevērtēju viņa gribasspēku tik augstu iepretim tiem izaicinājumiem, kas tajā laikā ir," saka astrologs.

Račs gan atzīst, ka Zatlers esot iedvesmas cilvēks un šajā jautājumā varētu rīkoties negaidīti.

"Var jau būt, ka cilvēks mainās un tautas uzticība, mandāts viņu varētu iedvesmot, jo viņam ir tā rakstura īpašība - rīkoties iedvesmas rezultātā. Līdz ar to var jau būt, ja tauta lūgs: "Zatler, glāb valsti", - viņš varētu. Tomēr līdzšinējā viņa uzvedība drīzāk liecina, ka viņš nekandidētu. Es šajā jautājumā spriežu gan pēc zvaigznēm, gan viņa līdzšinējās uzvedības. Šajā otrajā reizē situācija būs tāda, ka viņš uz kompromisiem. (..) Redzot viņa mugurkaulu, nezinu, vai viņš varētu pret kādu nostāties."

Jautāts, kāds nākamais gads gaidāms premjeram, Račs saka, ka situācija viņa gadījumā būšot diezgan mierīga: "Ja skatāmies attīstību, tad drīzāk laba nekā slikta."

Savukārt finanšu ministrs Einars Repše nākamgad varētu zaudēt savu ministra posteni vēl pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Turklāt visu var izšķirt nevis Repšes popularitāte sabiedrībā, bet gan "atsevišķu spēlmaņu gājieni": "Neesmu pirmo reizi ar pīpi uz jumta, atceros, kā atcēla no amata iepriekšējo reizi - reitingi bija labi, bet tas netraucēja atsevišķiem spēlmaņiem izdarīt gājienu. Ne viss politikā ir loģiski - ja tauta kādu ieredz vai neieredz, tas nenozīmē viņa palikšanu vai nepalikšanu amatā."

"Repšes aiziešanu no amata neizslēdzu - ne tāpēc, ka viņam kārtis sliktas, bet par Repši šajā amatā neesmu drošs tāpēc, ka viņš tāds principiāls, ar visām no tā izrietošajām sekām," par Repšes palikšanu amatā izsakās Račs.

Runājot par politiku kopumā, astrologs norāda, ka nevienam no sabiedriski redzamākajiem politiķiem spilgtas izmaiņas dzīvē viņš neprognozē, to vidū esot arī tādi prominenti politiķi kā Ainārs Šlesers un Nils Ušakovs. Tas nozīmējot, ka izredzes politikā parādīties esot līdz šim mazāk publiski redzamām personām. Pašreiz pie varas esošie politiķi "turpinās būt kaut kur augšgalā", saka Račs.

Savs vērtējums astrologam ir arī par oligarhiem dēvētajiem politiķiem, kuri izrādījuši pretenzijas uz varas atgūšanu. "Ne Andrim Šķēlem, ne Aivaram Lembergam augšupeju šajā 2010.gadā es nevaru iedomāties," saka Račs.

Komentāri (233)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu