Pujats: Katoļu baznīca Lēvaldu izslēgusi par homoseksuālismu (179)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats nosodījis aizturētā Daugavpils diecēzes palīgmācītāja Agra Pāvila Lēvalda iespējamo pedofilismu. Sarunā ar TVNET viņš pauda pārliecību, ka no katoļu baznīcas Lēvalds izslēgts par homoseksuālismu un tobrīd aizdomas par pedofiliju neesot radušās.

Savulaik Agris Pāvils Lēvalds bijis katoļu mācītājs vairākās draudzēs, taču pirms vairākiem gadiem bijis spiests no amata aiziet.

"Varu tikai brīnīties par tik lielu sabiedrības interesi. Domāju, ka iemesls Lēvalda izslēgšanai bija homoseksuālisms, kas ir pretrunā ar katoļu baznīcu," sarunā ar TVNET teic Pujats.

Viņš norāda, ka šā iemesla dēļ gaidīt kādu reakciju no policijas toreiz nevarēja. "Šobrīd viņš ir aizturēts jau par pedofiliju. Ja mums būtu aizdomas par to, viņš tiktu izmests un apcietināts jau toreiz," uzsver kardināls.

TVNET jau vēstīja, ka policija uz aizdomu pamata par pedofiliju aizturējusi trīs vīriešus - mācītāju, bērnu slimnīcas darbinieku un bijušo cietumnieku.

Pēc izslēgšanas no katoļu baznīcas Lēvalds kļuva par luterāņu garīgo ganu. Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) ir šokā par Daugavpils diecēzes palīgmācītāja Agra Pāvila Lēvalda aizturēšanu uz aizdomu pamata par pedofiliju un sola veikt arī iekšēju izmeklēšanu.

Komentāri (179)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu