Straumem laiks cietumā bijis dvēselisks lidojums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume policijas izolatorā pārdomājis savu dzīvi, viņš sacīja intervijā LTV raidījumam "Panorāma" pēc atgriešanās brīvībā.

Intervijā Latvijas Televīzijai Straume pastāstīja, ka 8.aprīļa vakarā, kad viņš tika aizturēts, varējis palikt pie drauga Talsu pusē, bet esot bijis nepieciešams palīdzēt kādam tuvam cilvēkam, tāpēc arī esot riskējis. Tagad ekspolitiķis ir pateicīgs policistiem, kuri ļoti laicīgi noformējuši visas lietas, un viņš varējis palīdzēt šim cilvēkam.

Taujāts, vai kāds no medību biedriem viņu iegāzis un ziņojis policijai, Straume tēlaini atbildēja, ka savulaik dzirdējis teicienu - "ja tu esi dzenis šajā dzīvē, tad šajā dzīvē balts gulbis tu nekad nebūsi". "Lai visi ir mierā ar sevi, jo dzeņu populācija ir neizmirstoša," sacīja Straume.

Straume atzina, ka fiziski jūtas ne pārāk labi, jo "šeit nav ne dīvāna, ne viskija, ne ikru, ne "Dormeo" matrača", bet psiholoģiski un emocionāli viņš jūtoties labi.

Desmit dienas, kas pavadītas izolatorā, Straume nodēvēja par dvēselisku ceļojumu, kura laikā viņš vācis kopā savu dvēseli. "Šeit bija iespēja izdzīvot visu dzīvi, un es šobrīd jūtos godīgs pats pret sevi," uzsvēra Straume. Ieslodzījumā viņš arī sarūpējis dāvanu sievai kāzu jubilejā - ar roku rakstītu dzejoļu krājumu "Cietumnieka intīmās piezīmes".

Taujāts, vai ieslodzījumā pavadītajā laikā notikusi arī kāda politisko grēku nožēla, Straume atzina: "Tāpēc jau man šobrīd ir jāvāc dvēsele, ka es biju tur augšā. Augšā varas ešelonos cilvēkam ir ļoti grūti palikt cilvēkam, tāpēc man tagad tas ir jāatstrādā, pašam ar sevi jātiek galā. Man būs ko teikt arī par to, kas notiek sabiedrībā, es esmu bezpartejisks, neesmu valdēs un padomēs, esmu brīvs un es runāšu," sacīja Straume. Arī no partijas TB/LNNK viņš izstājies, jo vēlējies atbrīvoties un būt brīvs no statūtiem un politiskajām intrigām.

Atstājot izolatoru, Straume sola, ka vairāk nekad mūžā pie stūres dzērumā nesēdīšoties, un aicina to nedarīt arī citus autobraucējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu