Broks: Vidusskola jābeidz 18 gados

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Diskusijās ar pedagoģijas speciālistiem, skolotājiem un arodbiedrību jānonāk līdz risinājumam, kā vidējās izglītības ieguvi nodrošināt līdz 18 gadu vecumam.

Par lielām izmaksām nav bažu

Nav runa par mācību satura maiņu un jaunu mācību līdzekļu izstrādāšanu, līdz ar to par lielām izmaksām līdz ar šīm pārmaiņām nebūtu jābažījas, trešdien pēc teju pusotru stundu ilgušās sarunas ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem teica izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (Zaļo un zemnieku savienība).

"Šis ir diskusijas objekts, par to sabiedrībai būtu jādiskutē, kādi varētu būt mehānismi, lai vidējo izglītību varētu iegūt 18 gadu vecumā,"

teica Broks, atkārtoti uzsverot iepriekš pausto, ka 19 gadu veciem jauniešiem vidusskolā nebūtu jāatrodas.

Varētu mācīties sestdienās

Viņš norādīja, ka iespējas, kā to panākt, ir dažādas – var diskutēt, ka skolēni izglītības gaitas sāk ātrāk, un jau pašlaik nav nekas jauns, ka piecus un sešus gadus vecus bērnus sagatavo skolai. Tāpat iespēja mācības organizēt arī sestdienās, kā tas bijis līdz 80.gadu beigām, ir viens no variantiem, taču sarunā ar prezidentu tas nav skarts.

Augustā Latvijā notiks ikgadējās pedagogu konferences, un šis noteikti būs viens no tematiem, par ko rosinās pedagogu plašāku izvērtējumu. Par to būs jārunā ar pedagoģijas speciālistiem, pašvaldībām, sabiedriskajām organizācijām, kuras pārstāv bērnu vecākus, kā arī arodbiedrībām, klāstīja Broks.

Bērziņa prioritāte - 11 klašu izglītība

Jau vēstīts, ka Bērziņš, kurš par vienu no prioritātēm prezidenta amatā izvirzījis izglītību, atbalsta ieteikumu atteikties no budžeta vietām augstskolās un norāda uz nepieciešamību vidējā izglītībā pāriet uz 11 klasēm.

Broks ir pirmais ministrs, ar kuru pēc ievēlēšanas tiekas jaunais prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu