ZRP neredz pamatu mainīt ministru amata kandidātus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zatlera Reformu partija (ZRP) neredz pamatu mainīt iepriekš izvirzītos ministru amatu kandidātus, tostarp Edmundu Sprūdžu, kas virzīts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, žurnālistiem ceturtdien apliecināja partijas līderis Valdis Zatlers.

"Par visiem tika spriests, un pēc tam, kad izanalizēja, iebildumi nevienam no klātesošajiem nebija," uzsvēra Zatlers un norādīja, ka šādas sarunas bijušas arī ar Valsts prezidentu.

Zatlers sacīja, ka trīs reizes topošās valdības sastāvs jau satricināts, taču palicis tāds pats.

Jau ziņots, ka trešdien oficiāli premjera amatam nominēts Valdis Dombrovskis ("Vienotība"), kurš oficiāli vēl nav nācis klajā ar ministru amata kandidātiem. Taču jau neoficiāli izskanējis, ka Valsts prezidentam varētu būt iebildumi pret četriem ministriem, tostarp potenciālo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, iespējamo kultūras ministri Žaneti Jaunzemi-Grendi, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu, kā arī iespējamo izglītības ministru Robertu Ķīli.

Premjers Valdis Dombrovskis ceturtdien no rīta intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" piebilda – ja būs kādas korekcijas ministru sastāvā, tad tās viņš komentēs, kad būs tās izrunājis ar partneriem un prezidentu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien nolēma uzticēt jaunās valdības veidošanu esošajam premjeram Dombrovskim. Valsts prezidents uzskata, ka ilgāka vilcināšanās valdības veidošanā var radīt nopietnu apdraudējumu darbam pie nākamā gada valsts budžeta un citu nozīmīgu lēmumu pieņemšanas.

Līdz ar to pašreizējais koalīcijas modelis, ko veidotu "Vienotība", Nacionālā apvienība un Zatlera Reformu partija (ZRP), kā arī no ZRP izstājušies deputāti, ir vienīgais, kas pašlaik dod reālu iespēju izveidot valdību. Tajā pašā laikā šāds lēmums neliedz partijām rīkoties, lai piedāvāto modeli uzlabotu, uzsvēris Bērziņš.

11.Saeimas vēlēšanās uzvarēja "Saskaņas centrs", iegūstot 31 deputāta vietu parlamentā, ZRP ieguva 22, bet seši deputāti no partijas izstājās, "Vienotībai" tika 20 vietu, Nacionālajai apvienībai – 14, bet Zaļo un zemnieku savienībai – 13 deputātu mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu