ASV vēstnieks: Latvija bijusi viens no labākajiem sabiedrotajiem (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija ir bijusi viens no labākajiem sabiedrotajiem Afganistānā - lai arī maza, toties ļoti uzticama un efektīva, teica ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

«Latvijas karavīri dienējuši līdzās mūsējiem ļoti sarežģītās vietās un apstākļos, darot visu smago darbu, un vairāki ir gājuši bojā. Viņi ir bijuši fantastiski partneri, un mēs par to esam ļoti pateicīgi,» slavēja vēstnieks.

Viņš atgādināja, ka Latvija ir viena no retajām NATO valstīm Afganistānā, kas darbojas kā sertificēts gaisa atbalsta kontrolieris (joint terminal attack commander, JTAC) un kaujas darbību laikā var izsaukt gaisa papildspēkus.

«Latvija ir specializējusies šajā jomā un droši vien meklēs vēl divas vai trīs jomas, kurās NATO vajag īpašas prasmes. Esmu pārliecināts, ka Latvijas devums būs ļoti efektīvs un ilgtspējīgs. Tā sevi daudzu gadu laikā ir pierādījusi,» sacīja ASV vēstnieks.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu