Bērziņš sašutis par ideju nojaukt Uzvaras pieminekli (249)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prezidents Andris Bērziņš kritisks par ideju nojaukt Uzvaras pieminekli. Prezidents tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) izteikumus šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» šajā jautājumā nodēvēja par administratīvā resursa izmantošanu priekšvēlēšanu kampaņā vistīrākajā veidā.

Uz jautājumu, vai Saeimai būtu jābalso par šo jautājumu, Bērziņš atbildēja ar pretjautājumu. «Kā jūs domājat, no ārpuses, teiksim, cilvēks skatās, tieslietu un arī reizē kultūras ministrs sludina, ka jājauc nost piemineklis. Kā vērtē Latviju? [..] Nu tur arī atbilde... Nu nevar rīkoties šajā te momentā... Šie jautājumi, ka tur varbūt vajadzīgas kaut kādas izmaiņas, viņu nevar darīt pirms vēlēšanām un tādā veidā.. Tas jau nav veids,» paziņoja valsts vadītājs.

Vaicāts, vai šāda ministra rīcība Bērziņam šķiet nepieņemama, prezidents atbildēja apstiprinoši. «Protams, ka.. Sevišķi, ja viņš reizē ir tieslietu.. Kur viņa pamatdarbi ir vairumā. Ja viņš cīnās televīzijā par šiem te jautājumiem, kas ir nu... demokrātija, protams, pieļauj visu, bet amats uzliek zināmus pienākumus.»

Notiekot valsts naudas izmantošana politiskiem mērķiem

Savukārt lūgts precizēt, kāda rīcība būtu atbilstošā šādā gadījumā, Bērziņš atbildēja izvairīgi: «Rīcība būtu saprotama, katrs savā vietā... Ja tur ir savākti kaut kādi paraksti, lai tur cilvēki uzstājas. Bet nevar... Tas jau ir faktiski administratīvā resursa tīri izmantošana priekšvēlēšanu kampaņā, vistīrākā veidā, ja...»

Kultūras ministrijā varbūt esot ļaunie gari

«Jo tālāk tā rīcība iet, jo vairāk man liekas nepieņemamāka kopumā. Varbūt tajā Kultūras ministrijā ir kaut kas slikts, jāizdzen ļaunie gari... Varbūt, kad cilvēks tur ieiet... Es nezinu, kur tas pamats ir, bet tā rīcība man liekas pilnīgi neloģiska no tādas, teiksim, no.. amatpersonas, kas ieņem tik kritiski būtiskas pozīcijas,» nobeigumā piebilda Bērziņš.

Komentāri (249)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu