Bokova: mums jābūt gataviem cenzūras izaicinājumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienu apstākļos jābūt gataviem dažādiem izaicinājumiem, piemēram, cenzūras un nepietiekoša plurālisma izaicinājumam, svētdien Pasaules preses brīvībai veltītajā konferencē sacīja UNESCO ģenerāldirektore Irina Bokova.

Viņa norādīja, ka pasaulē pēdējo 10 gadu laikā nogalināti 675 žurnālisti, un tikai vienā no 10 gadījumiem ir sodīti vainīgie.

«Mums ir jādara viss, lai žurnālistika attīstītos, kā tas ir norādīts šīs dienas konferences moto. Mums arī jānodrošina žurnālistu drošība,» uzsvēra UNESCO ģenerāldirektore. Tāpat viņa piebilda, ka ir jāsadarbojas gan dažādām valstīm, gan drošības dienestiem, lai to nodrošinātu.

«Ir nepieciešama labas kvalitātes žurnālistika, lai pilsoņi varētu saņemt informāciju par sabiedrības attīstību, par netaisnību, par pilnvaru pārsniegšanu,» sacīja Bokova.

Jau ziņots, ka no 3.līdz 4.maijam Rīgā norisinās «Pasaules preses brīvības diena 2015», kas ir viens no lielākajiem Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) koordinētajiem pasākumiem pasaulē. ANO Ģenerālā asambleja to oficiāli proklamēja 1993.gadā un kopš tā laika globāls Pasaules preses brīvības dienas pasākums notiek katru gadu dažādās valstīs visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu