Latvieši nav atpalikuši nabadziņi!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadu mija ir laiks, kad atskatāmies uz aizvadītajiem 12 mēnešiem un kaļam plānus nākamajam gadam. Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga intervijā portālam TVNET norāda, ka daudzviet pasaulē ir nestabilitātes problēmas, taču Latvija šogad ir sevi parādījusi no labās puses, profesionāli novadot prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Mēs parādījām, ka neesam atpalikuši nabadziņi.

Vīķe-Freiberga atzina, ka diemžēl pasaule ir kļuvusi biedējoša. Situācija Tuvajos Austrumos pasliktinās, kā rezultāts ir bēgļu plūsma. Nestabilitātes problēmas ir daudzās valstīs, tostarp Eiropā.

Latvija šogad ļoti labi novadīja prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. «Mēs parādījām, ka esam nobrieduši Eiropas Savienības locekļi.» Tas ir liels sasniegums un laba Latvijas reklāma Eiropā.

Mēs dodam ziņu partneriem Eiropā, ka neesam atpalikuši nabadziņi, bet esam pilnīgi līmenī.
Foto: TVNET

Viņa priecājas, ka pat šajos nedrošības laikos latvieši daudz ziedo un dara labu problēmās nonākušiem cilvēkiem Piemēram, slimiem bērniem ziedo pat ļaudis, kas paši nedzīvo luksusa apstākļos. Spēja dāvāt un dalīties ir brīnišķīga latviešu īpašība. Tāpēc vērts atcerēties, ka dots devējam atdodas.

Vīķe-Freiberga cer, ka mīlestība un dāsnums, kas tautā ir tik izplatīti, mūsu tautai nāks atpakaļ, ka mēs turpināsim attīstīties un zelt.

Vaira Vīķe Freiberga
Vaira Vīķe Freiberga Foto: TVNET

Nenormālā attieksme pret pacientiem

Runājot par nākamo gadu, eksprezidente norādīja, ka vajadzētu pievērst uzmanību un risināt problēmas veselības un izglītības jomā. Par to viņa saņēmusi daudzu cilvēku sūdzības. Piemēram, kāda smagi slima sieviete sūdzējusies par personāla attieksmi un to, ka kādreizējā Dzelzceļnieku slimnīcā pacientiem pie gultas nav pogas, ar ko izsaukt mediķus.

No skolotājiem Vīķe-Freiberga dzirdējusi, ka viņiem ir liela slodze un lielas prasības, bet viņi nav apmierināti ar atalgojumu.

Viņa raizējas par to, kas sagaida mazbērnus, saskaroties ar izglītības sistēmu.

Viņa Latvijas iedzīvotājiem un TVNET lasītājiem Jaunajā gadā vēl nepazaudēt dzīvesprieku un optimismu. Tieši paša cilvēka attieksme pret pasauli iespaido veidu, kā pasaule reaģē uz šo cilvēku.

Ja cilvēks ir saskābis un nelaimīgs, viņam rodas arī visādas ķibeles.

Vīķe-Freiberga aicina cilvēkus meklēt katram savā dzīvē prieka avotus.

«Meklējiet to, kas jums dara prieku, un palutiniet sevi visa gada garumā ar to, kas jums dara prieku, bet nedara pāri citiem cilvēkiem!»

Arī TVNET pievienojas eksprezidentes vēlējumiem - laimīgu Jauno gadu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu