Skolotāju alga pieaugs par 200-300 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija šodien iepazīstinās ar sagatavoto pedagogu atalgojuma modeli. Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) sola, ka skolotāju algas jaunajā mācību gadā pieaugs par 200-300 eiro.

Ministrs šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka no šā gada septembra skolotāji algā saņems vidēji par 200-300 eiro vairāk.

Katram skolotājam summa var būt citādāka - vienam būs nedaudz lielāks pieaugums, citam - nedaudz mazāks.

Šadurskis sacīja, ka ieguvēji būs vairākas skolotāju kategorijas. No 1.janvāra algas palielinās arī bērnudārzu skolotājiem.

Sagaidāmas diskusijas par jauno skolotāju atalgojuma modeli. Tuvāko nedēļu laikā plānots nonākt līdz gala variantam, ko iecerēts prezentēt Ministru kabinetam.

Iepazīstinās ar pedagogu atalgojuma modeli

Lai plašāk iepazītos ar sagatavotā pedagogu atalgojuma modeļa priekšlikumu, uz sanāksmi ar sociālajiem un dialoga partneriem šodien aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Izglītības un zinātnes ministrs uzsver: pedagogu atalgojuma modeļa apstiprināšana no šā gada 1.septembra pedagogiem dos iespēju saņemt atalgojuma pieaugumu. Šadurskis skaidro, ka

jaunais pedagogu atalgojuma modelis nav vienreizējs algas pielikums, bet ilgtermiņa risinājums.

«Šis ir pirmais solis, lai pedagoga profesija kļūtu pievilcīga arī finansiālā ziņā, tas ir solis, lai pedagoģijai piesaistītu arvien jaunus un talantīgus skolotājus, jo mūsu virsmērķis ir nodrošināt kvalitatīvas izglītības iespējas ikvienam skolēnam,» uzskata Šadurskis.

Šogad, no 1.septembra līdz gada beigām, papildus pašreizējai pedagogu atalgojuma valsts mērķdotācijai 304 miljonu apmērā būs pieejami vēl deviņi miljoni eiro, kas pilnam gadam veido papildu 27 miljonus eiro.

Pašlaik pedagogu atalgojumu regulējošie noteikumi nosaka, ka

zemākais iespējamais atalgojums vispārizglītojošo skolu pedagogiem ir 420 eiro par likmi.

Sagatavotais atalgojuma modelis paredzot ievērojamu pieaugumu minimālajam pedagogu atalgojumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu