Krauklis: Atgriežoties Latvijā, daudzas ģimenes saskartos ar būtisku dzīves līmeņa kritumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atgriežoties Latvijā, daudzas ģimenes saskartos ar būtisku dzīves līmeņa kritumu, intervijā laikrakstam «Diena» pauž Valkas domes priekšsēdis, Reģionālo attīstības centru apvienības vadītājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Krauklis sacīja, ka ir nopietni jārunā par pašvaldību ieņēmumu bāzes palielināšanu. «Tas ir fundamentāli, jo pašvaldību funkcijas un uzdevumi ar katru gadu aug, tos aizvien grūtāk kvalitatīvi pildīt,» uzsver politiķis.

Par piemēru viņš min reemigrācijas jautājumus, arī Latvijas Institūta kampaņu «Gribu tevi atpakaļ». Krauklis norāda, ka ir pats runājis ar vairākām ģimenēm, vienai no tām ir pieci bērni. Atsevišķās ģimenes paudušas, ka atgrieztos Latvijā, ja vien būtu iespēja dzīvot mājā, kādā dzīvo pašlaik.

«Caur sociālās palīdzības mehānismiem citā valstī viņi var atļauties dzīvot atsevišķā mājā. Latvijā varam piedāvāt trīsistabu dzīvokli. Tas būtu būtisks dzīves līmeņa kritums. Bet tik daudz sapelnīt, lai nopirktu šeit māju, viņi nevar,» uzsver Krauklis.

Viņš akcentē, ka gan Lielbritānijā, gan Skandināvijā ir īpašas programmas, kuru ietvaros pašvaldībām ir tā saucamās ekonomiskās mājas tieši ģimenēm. Arī Latvijā to varētu atļauties realizēt, ja tiktu palielināta pašvaldību ieņēmumu bāze, uzsver Krauklis, piebilstot, ka tas arī motivētu pašvaldības veicināt uzņēmējdarbību un piesaistīt aizbraukušo darbaspēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu