Amerikas latvietei vērtīgas atziņas par Trampa uzvaru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biju pārliecināta, ka Republikāņu partijas kandidātu Donaldu Trampu neievēlēs par jauno ASV prezidentu. Tā portālam TVNET atzīst ASV dzīvojošā latviete Anete Rožukalne. Saistībā ar Trampa uzvaru vēlēšanās viņa nonākusi pie vairākām būtiskām atziņām.

Anete iepriekš studēja Latvijas Universitātē, bet, pateicoties doktores Ainas Galējas piešķirtajai stipendijai, viņai ir unikāla iespēja gadu studēt Amerikas Savienotajās Valstīs University of Wisconsin Eau Claire. Šobrīd viņa dzīvo mazā pilsētiņā Viskonsinas štatā. Oklēra esot vieta, kur var sastapt ne tikai studentus, bet arī ģimenes un vecāka gadu gājuma cilvēkus.

Runājot par ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem, Anete atzīst: «Pēdējās dienās esmu izgājusi cauri dažādu sajūtu spektram. Sākot ar dusmām un neizpratni, līdz bēdām un pat bailēm, nonākot pie dažām atziņām.

Paļaušanās uz aptaujām ir kritiski jāpārvērtē, mēs varam pieņemt to piedāvāto informāciju kā iespējamo rezultātu. Tomēr šogad gan Brexit, gan ASV prezidenta vēlēšanu gadījumā aptaujas pievīla.

Tāpat kā ar Brexit biju pārliecināta, ka nenotiks tas, kas notika.

Uzskatīju, ka palikšanai Eiropas Savienībā bija daudzi saprātīgi iemesli, un šķita, ka cilvēki iedziļināsies un tos sapratīs, un akli nenoticēs politiķu solījumiem.

Domāju, ka cilvēki ikdienā atvēl laiku faktu izzināšanai, bet acīmredzot tā nav.

Amerikāņi, šķiet, ir nomaldījušies un panesušies uz aisberga redzamo daļu.

Dzīvoju Viskonsinas štatā, kurš piešķīra savas elektorālās balsis Trampam. Taču, paveroties kartē, Oklēra ir kā maza zila saliņa, ieskauta sarkanajā jūrā. Cilvēki šeit, it īpaši starptautiskie un apmaiņas studenti, ir tādā pašā neizpratnē kā es. Daļa amerikāņu studentu tik nosmej - lai šovs sākas! Daļa nolaiž rokas un saka – ne vairs mūsu spēkos ko ietekmēt, būs ar šādu situāciju jāsadzīvo.»

Mēs varam likt cerības uz to, ka prezidenta vara ir ierobežota un lēmumi jāsaskaņo ar Kongresu un Senātu.

Daudziem par pārsteigumu uzvar Tramps

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu