Rinkēvičs: Aizvadītais gads transatlantiskajās attiecībās drošības jomā vērtējams kā teicams

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītais gads transatlantiskajās attiecībās drošības jomā vērtējams kā teicams, starptautiskā ārlietu un drošības politikas ekspertu sanāksmē «Sniega tikšanās» Traķos, Lietuvā, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ministrs sanāksmē uzstājās diskusijā par transatlantiskajām attiecībām. Rinkēvičs uzsvēra, ka aizvadītais gads transatlantiskajās attiecībās drošības jomā vērtējams kā teicams un pauda gandarījumu, ka ASV turpina pildīt apņemšanās NATO kontekstā. Vienlaikus viņš atgādināja, ka arī Latvija pilda savu apņemšanos, veltot 2% no IKP aizsardzības izdevumiem, kas ļauj stiprināt pašu aizsardzības spējas un sniedz atbalstu sabiedrotajiem.

Diskusijas laikā Rinkēvičs akcentēja, ka ir būtiski turpināt ciešu un aktīvu Eiropas Savienības (ES) un ASV dialogu. Transatlantiskajai saiknei joprojām ir nozīmīga loma Eiropas drošībā un aizsardzībā, norādīja ministrs. Ministrs vērsa klātesošo uzmanību arī uz ietekmi transatlantiskajās attiecībās, ko var radīt Lielbritānijas izstāšanās no ES un jaunu attiecību veidošana drošības un aizsardzības jomā.

«Lielbritānija vienmēr bijusi nozīmīgs sabiedrotais un partneris, un arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES mūsu interesēs ir veidot ciešas attiecības ar Lielbritāniju ārlietās un drošības politikā,» teica Rinkēvičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu