VSMC direktore: Mums ir grūti piesaistīt nepieciešamos speciālistus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts sporta medicīnas centram (VSMC) kā valsts iestādei bijis grūti piesaistīt tās darbam nepieciešamās ārstniecības personas, sacīja centra direktore Sabīne Vaska.

Pēc viņas paustā, ja šī centra funkcija tiek nodota Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai, būs vieglāk nodrošināt funkciju veikšanai nepieciešamos bērnu traumatologus, neirologus un citus speciālistus, kurus tagad VSMC ir grūti nokomplektēt, atzina direktore, kura cer, ka izmaiņas pakalpojumu bērniem padarīs pieejamāku.

Vienlaikus viņa norādīja, ka pareizs bijis Veselības ministrijas (VM) lēmums izveidot Latvijas Antidopinga biroju, kurš būtu neatkarīga institūcija, lai Latvijā antidopinga kontrole notiktu atbilstoši starptautiskajām prasībām un neatkarīgā institūcijā.

Pēc Vaskas rīcībā esošās informācijas, darba tiesiskās attiecības Bērnu slimnīcā turpinās ap 40 centra darbinieki, bet darba tiesiskā attiecības tiks pārtrauktas 23 cilvēkiem, tostarp ar pašu centra vadītāju.

Kā ziņots, lai izveidotu optimālu VM padotībā esošo iestāžu struktūru, paredzēts veikt piecu iestāžu reorganizāciju, liecina šodien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais rīkojuma projekts.

Paredzēts arī likvidēt VSMC, uz tā bāzes izveidojot Latvijas Antidopinga biroju, kas turpmāk būs atbildīgs par dopinga kontroles un ierobežošanas jautājumiem saskaņā ar 2005.gada 19.oktobra Starptautisko konvenciju pret dopingu sportā un 1989.gada 16.novembra Eiropas Padomes Antidopinga konvenciju. Savukārt Valsts sporta medicīnas centra īstenotās veselības aprūpes funkcijas tiks nodotas Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu