«The Pirate Bay» pārsūdzēs darbības aizliegumu Nīderlandē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedru failu apmaiņas vietnes «The Pirate Bay» īpašnieki pārsūdzēs holandiešu tiesas spriedumu, ar kuru uz laiku apturēta viņu darbība Nīderlandē, pirmdien paziņoja vietnes īpašnieku advokāts.

«Prasību mēs iesniegsim līdz 25.augustam» Amsterdamas apgabala tiesā, aģentūrai AFP sacīja advokāts Ernsts Loverss, kurš pārstāv «The Pirate Bay» dibinātājus Frēdriku Neju, Gorfrīdu Svartholmu Vargu un Pēteru Sundi.

Loversa klienti vēlas jaunu procesu, lai tajā varētu izklāstīt arī savu viedokli.

30.jūlijā tiesa apmierināja autortiesību aizstāvības organizācijas «Stichting Brein» prasību izsniegt rīkojumu par vietnes darbības apturēšanu, lai gan tās īpašnieki tiesas sēdē nepiedalījās.

Tiesnesis izdeva rīkojumu, pieprasot, lai «The Pirate Bay» pārtrauktu pārkāpt Nīderlandes ierakstu industrijas apvienības «Stichting Brein» locekļu autortiesības.

Rīkojums darbojas divus mēnešus, un līdz šī termiņa beigām «Stichting Brein» jāiesniedz prasība par pastāvīgu «The Pirate Bay» darbības apturēšanu.

Tiesnesis uzdeva Nejam, Vargam un Sundem nekavējoties liegt pieeju savai vietnei lietotājiem no Nīderlandes.

Ja tas netiks izdarīts, viņiem par katru dienu nāksies maksāt 30 000 eiro (21 000 latu), kamēr kopīgā summa nesasniegs trīs miljonus eiro.

2003.gadā dibinātā «The Pirate Bay» dod lietotājiem iespēju bez maksas apmainīties ar mūzikas ierakstiem, filmām un datorspēlēm, izmantojot «bit torrent» tehnoloģiju.

Tomēr neviens no ierakstiem nav tieši atrodams «The Pirate Bay» serverī vai interneta vietnē, kuru izmanto 20 miljoni lietotāju visā pasaulē.

«Stichting Brein» pirmdien paziņoja, ka neiebildīs pret jaunu tiesu «The Pirate Bay» lietā, vienlaikus paužot pārliecību, ka spriedums netiks mainīts.

«Stichting Brein» piekritusi arī tam, ka augustā netiks iekasēta 30 000 lielā dienas sodanauda, kamēr nenotiks atkārtotā lietas izskatīšana.

Aprīlī Zviedrijas tiesa atzina, ka Nejs, Vargs un Sunde, kā arī ceturtais viņu kolēģis Karls Lundsrēms ir vainīgi autortiesību pārkāpumu veicināšanā un piesprieda viņiem gadu ilgu cietumsodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu