«Twitter» sācis ieviest jaunu - lietotāju «aktivitāšu» - funkciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Īso vēstījumu sociālais tīkls «Twitter» sācis ieviest jaunu funkciju, kas apkopos visas lietotāja darbības - ierakstus, pieminēšanas gadījumus, jaunu sekotāju piepulcēšanu, sekošanu citiem lietotājiem u.tml - zem vienas rubrikas - «aktivitātes», ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «TechCrunch».

Portāls raksta, ka jauninājums tiek pakāpeniski ieviests «Twitter» oficiālā lietošanas saskarnē, kas parādās katram lietotājam, kas izmanto «www.twitter.com». Faktiski tiek veiktas divas izmaiņas - parādās rubrika «Activity», kur varēs redzēt ne tikai savu ierakstu kopēšanu jeb «re-tweet», jaunu sekotāju parādīšanos, kāda ieraksta atzīmēšanu starp cita lietotāja favorītiem, bet arī savu sekotāju un lietotāju, kuriem seko, līdzīgas darbības un ar tiem saistītus notikumus.Otra pārmaiņa, raksta «TechCrunch», būs «pieminējumu» (@mentions) rīka aizstāšanu ar funkciju «@lietotājs» (@username), kur parādīsies katra lietotāja lietotājvārds. To klikšķinot, redzēs tieši ar lietotāju saistītas aktivitātes - pieminēšanu, atbildes uz ierakstiem, jaunu sekotāju parādīšanos, iekļaušanu tematiskos sarakstos jeb listēs u.tml.«TechCrunch» rakstā teikts, ka jauninājumi, kas patlaban pieejami tikai nelielam lietotāju skaitam, paplašināšot katra «Twitter» lietotāja un tā sekotāju sociālo kontekstu. Turklāt, ieejot abās funkcijās, būs iespējams veikt parastās «Twitter» funkcijas, neizejot, piemēram, no «Activity» apskates. Tur, pamanot kādas personas, kam seko, asprātīgu ierakstu, to varēs nekavējoties pārkopēt vai sekot kādam, par kuru informācijas plūsma liecina, ka sācis sekot kāds lietotāja paziņa.Darbības plūsmas, kuras redzēs, izmantojot vienu vai otru no jaunajām funkcijām, momentāni jeb reālā laikā atspoguļos «Twitter» tīklā notiekošo. Tas nozīmē, ka, ja lietotāja paziņa «@NNN» vēsta, ka dodas pusdienot Vecrīgā, lietotājs varēs nekavējoties rakstīt, ka labprāt piebiedrotos. Savukārt pamanot, ka «@XYZ», kam seko, ierakstījis par saikni uz kādu jautru anekdošu mājaslapu, šo ierakstu varēs pārkopēt visiem saviem sekotājiem.Sekošana nozīmē, ka «Twitter» lietotājs redz visas personas, kam seko, ierakstus. Savukārt, ja lietotājam uzrodas sekotāji, tie redz visus viņa ierakstus.Kā informē «TechCrunch» IT uzņēmumu datubāze «CrunchBase», «Twitter» dibināts 2006.gadā un līdz šim savācis 760 miljonus ASV dolāru (380 miljonus latu) no dažādiem riska kapitāla investoriem ASV. Lēš, ka pasaulē ir vairāki simti miljonu «Twitter» lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu