Elektroniskās grāmatas prasītu milzīgas investīcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Elektronisko grāmatu ieviešana prasītu milzīgas investīcijas un to kavē vienotas platformas trūkums pasaulē, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja SIA «Jāņa Rozes apgāds» direktore Renāte Punka.

«Patlaban latvieši ir nogaidošā pozīcijā, jo tam visam vajag lielas investīcijas. Protams, ka uz to viss virzās - lielās pasaules mēroga izdevniecības strādā šajā virzienā,» sacīja Punka. «Tajā pašā laikā nesen angļu presē parādījās dati, ka aptuveni 50% Anglijas iedzīvotāju vispār nekad nav dzirdējuši par elektroniskajām grāmatām - tas nenotiks tik strauji, un ir arī daudz ar autortiesībām saistītu lietu, kas jāsakārto.«

Savukārt SIA «Jānis Roze» direktore Ināra Beļinkaja atzīmēja, ka tas ir «bieds» mazajām valodām, jo ieviešanas izmaksas būtu milzīgas, bet lasītāju skaits - ļoti niecīgs. «Elektroniskās tiesības ir ļoti grūti dabūt tulkojumiem. Ja nebūs tulkojuma, latvieši, kas varēs, lasīs oriģinālvalodā, tādējādi zaudēsim latviešu valodā lasošos cilvēkus,» skaidroja Beļinkaja.

«Elektroniskais lasītājs ir vājprātīgi dārgs - normāla elektroniskā lasītāja cena šodien ir pāri par 200 latiem. Pat ja es gribētu «paspīdēt» ar elektronisko grāmatu vai to tik tiešām izmantot, latviski tur taču nav ko likt iekšā! 5-10 grāmatas - ne vairāk,» sacīja Beļinkaja.

SIA «Jānis Roze» dibināta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 368 500 lati. Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Beļinkaja un Ainārs Roze. 2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,77 miljoni latu, kas ir par 29,5% mazāk nekā 2008.gadā, kad tas bija 9,6 miljoni latu. 2008.gadā uzņēmuma peļņa bija 40 000 latu, pērn tika piedzīvoti 218 238 latu zaudējumi.

SIA «Jāņa Rozes apgāds» Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2001.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 34 500 lati. Uzņēmuma īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Beļinkaja un Roze. Uzņēmuma apgrozījums pagājušā gadā bija 265 891 lats, uzņēmums strādājis ar 7723 latu lieliem zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu