«Google» iegādājas navigācijas servisa uzņēmumu «Waze»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta gigants «Google» otrdien paziņoja, ka panācis vienošanos, lai iegādātos Izraēlā bāzēto sociālā navigācijas servisa uzņēmumu «Waze», tādējādi cenšoties konkurēt ar «Apple» un «Facebook» viedtelefonu un planšetdatoru nozarē.

«Google» darījuma cenu neatklāj, taču Izraēlas mediji «Globes» un «Calcalist» nedēļas nogalē ziņoja, ka šī darījuma summa veido aptuveni 1,3 miljardus dolāru (689 miljonus latu).

«Google» pārstāvis Braiens Makkledons norādīja, ka pagaidām «Waze» izstrādes komanda paliks Izraēlā un darbosies atsevišķi.

«Mēs esam sajūsmināti par perspektīvām uzlabot «Google Maps» ar satiksmes aktualizējuma iespējām, ko nodrošina «Waze», un uzlabot «Waze» ar «Google» meklēšanas iespējām,» sacīja Makkledons.

Bezmaksas «Waze» pakalpojums debiju ASV tirgū piedzīvoja pirms aptuveni četriem gadiem, aicinot autovadītājus izmantot viedtelefonus, lai viens otru informētu par ceļu policijas ekipāžām, īsākiem ceļiem, negadījumiem un citiem notikumiem uz ceļa.

Satelīta izsekošanas tehnoloģija, kas parasti iebūvēta viedtālruņos, ļauj «Waze» automātiski noteikt satiksmes plūsmu, vienlaikus savā datubāzē apstiprinot vai mainot ielu informāciju.

«Waze» ir ne tikai ērts bezmaksas navigācijas rīks autovadītājiem, bet tā lietotāji, katru reizi braucot, tam nodrošina jaunāko ielu informāciju.

Informācija liecina, ka pirms «Google» izteiktā piedāvājuma izteikšanas par «Waze» iegādi interesi bija izrādījuši arī «Apple» un «Facebook».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu