LNB grāmatas iespējams pasūtīt no mājas datora

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk ikvienu izdevumu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) krātuvēm, kas pieejams elektroniskajā kopkatalogā vai LNB katalogā, būs iespējams rezervēt internetā, pasūtot arī no mājas datora, aģentūru LETA informēja LNB sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Egle.

Apzinoties, ka LNB telpu ierobežotības dēļ šobrīd nespēj lasītājiem nodrošināt komfortablu, piemērotu vidi darbam ar bibliotēkas materiāliem, LNB strādā pie tā, kādā veidā jau šodien uzlabot apstākļus bibliotēkas apmeklētājiem, novitāti skaidroja Egle.

Grāmatas un citus izdevumus iespējams pasūtīt gan no LNB galvenās krātuves Kr.Barona ielā 14 un Tērbatas ielā 75, gan no Repozitārija Silakrogā, Rīgas rajonā. Lai to veiktu, ir jābūt reģistrētam bibliotēkas lasītājam un LNB reģistratūrā Kr.Barona ielā 14 jāsaņem pieejas kods rezervēšanas sistēmai.

Savukārt saņemt internetā rezervētos izdevumus varēs krātuves izsniegšanas punktā Kr.Barona ielā 14. Informācija par to, ka izdevums nogādāts izsniegšanas punktā, tiks nosūtīta uz pasūtītāja e-pastu.

Elektroniskajā katalogā nereģistrētos izdevumus joprojām var pasūtīt kā līdz šim - uz vietas LNB lasītavās.

Jaunais pakalpojums - izdevumu rezervēšana internetā - dod iespēju ikvienam bibliotēkas lietotājam ietaupīt laiku un jau savlaicīgi pasūtīt vajadzīgos materiālus no sava mājas vai publiska datora ar interneta pieslēgumu. Šis ir tikai pirmais solis ceļā uz pilnvērtīgu izdevumu pasūtīšanu attālināti internetā. Pakāpeniski tiks pievienoti arvien jauni izdevumi no citiem LNB krājumiem, norādīja Egle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu