«Twitter» un «Facebook» skārušā hakeru uzbrukuma mērķis bijis Gruziju atbalstošs blogeris

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas plašais koordinētais hakeru uzbrukums, kas uz vairāk nekā stundu apturēja mikroblogošanas sistēmas «Twitter» darbu, kā arī ietekmēja komunikāciju vietni «Facebook» un meklēšanas servisu «Google», bija vērsts pret Gruziju atbalstošu blogeri, piektdien paziņoja interneta drošības kompānija «F-Secure».

Pret vietnēm ceturtdien vērsts tā dēvētais sadalītais servisa atteikuma (DDoS) uzbrukums, bombardējot serverus ar nepārtrauktām instrukcijām, lai izraisītu to pārslodzi un tam sekojošu servera «uzkāršanos».

DDoS uzbrukuma mērķis bija apklusināt blogeri «Cyxymu», un no tā cieta «Twitter», «YouTube», «Facebook» un «Livejournal», teikts «F-Secure» speciālista Miko Hiponena ziņojumā firmas mājaslapā.

«DDoS uzbrukumu sarīkošana pret tādiem servisiem kā «Facebook» līdzinās televīzijas spridzināšanai tāpēc, ka tev nepatīk viens no diktoriem,» raksta Hiponens. «Blakus postījumu apmērs ir milzīgs. Šī uzbrukuma dēļ problēmas piedzīvoja miljoniem «Twitter», «Livejournal» un «Facebook» lietotāju.«

«Lai arī kas stāv aiz šī uzbrukuma, viņiem bijusi pieejama ievērojama jauda,» raksta Hiponens. «Viens no mūsu minējumiem ir tāds, ka uzbrukumus veica nacionālistiski noskaņoti krievu hakeri, kuri gribēja apklusināt redzamu oponentu internetā.«

Vissmagāk no uzbrukuma cieta «Twitter», kas uz vairāk nekā stundu pilnībā pārstāja darboties, bet arī pēc tam pusi dienas strādāja ar grūtībām. «Facebook» sistēmā bija vērojami būtiski traucējumi, bet «Google» spēja atvairīt uzbrukumu.

DDoS uzbrukumos parasti tiek izmantoti ar surogātpasta palīdzību inficēti datori visā pasaulē.

«Twitter» un «Facebook» apvienojuši spēkus ar interneta gigantu «Google», lai izmeklētu uzbrukumus.

Uzbrukumi ietekmēja miljoniem cilvēku ikdienas gaitas, kuriem sociālās komunikāciju vietnes ieņēmušas būtisku lomu dzīvē.

Incidents arī pievērš uzmanību strauji augošo sociālo komunikāciju vietņu ievainojamībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu