Pārāk smaga strādāšana var ļoti slikti beigties

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kādas sievietes nāve Japānā pēc tam, kad tā mēnesī strādājusi vairāk nekā 150 virsstundas, likusi zinātniekiem aizdomāties, vai pārāk smaga strādāšana var cilvēku nogalināt?

Kā rakstīts izdevumā «Time», augsts stresa līmenis var pamatīgi pārslogot cilvēka sirdi, kas retumis var novest cilvēku līdz pat nāvei.

Stress katru cilvēku ietekmē atšķirīgi. Ir divu veidu emocionālais stress, kas var noslogot sirdi – akūtais stress, kas parasti rodas pēc kāda traumatiska pārdzīvojuma, piemēram zemestrīces vai autoavārijas, un hroniskais stress, kas rodas ilgākā laika periodā.

Hronisko stresu var rosināt arī neveselīgs un mazkustīgs dzīvesveids, kā arī nepilnvērtīgs uzturs vai pārāk garas darba stundas. Kad cilvēks tiek pakļauts jebkuram no šiem stresa veidiem, ievērojami paaugstinās viņa sirdsdarbības ātrums un asinsspiediens, kā rezultātā pastāv risks, piedzīvot dažādas sirdskaites.

Risks nomirt no pārstrādāšanās nav liels, tomēr tas pastāv. Lai tas notiktu ir jābūt diezgan lielai apstākļu sakritībai, kad akūtais un hroniskais stress kombinējas ar jau esošām sirdskaitēm.

«Nāve no pārstrādāšanās ir ļoti reta. Lielākajai daļai cilvēku to izdodas novērst, laicīgi apmeklējot ārstu,» komentēja ārsts Alans Jeungs.

Lai novērstu šādu varbūtību, sajūtot sirdsdarbības traucējumus, cilvēkam ir nekavējoties jāapmeklē ārsts. Tomēr, lai nenonāktu līdz tādai situācijai, ir jānodarbojas ar sportu, jālieto veselīgs uzturs, jāatsakās no smēķēšanas, kā arī jāizbrīvē laiks mieram, klusumam un ģimenei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu