«HP» turpina atbalstīt «Linux»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tiscali.nl

Kompānija «HP» ir paziņojusi par jauniem un uzlabotiem risinājumiem klientiem un paplašinātām partnerprogrammām, kas balstītas uz atvērtā koda operētājsistēmu «Linux».

«HP» ir atklājusi Eiropā pirmo atvērtā koda pakalpojumu un programmatūras centru «HPC1». Tas radīts, lai modelētu un izvietotu sarežģītus IT risinājumus, kas ir savietojami ar «HP» daudzveidīgajiem produktiem un pakalpojumiem. «HP» šajā projektā ir investējis aptuveni 3 miljonus ASV dolāru. Šis Francijā bāzētais centrs vienotā tīklā sadarbojas ar citiem «HP» centriem. Izmantojot «Linux» un atvērtā koda tehnoloģiju, tas palīdzēs realizēt vissarežģītākās klientu IT prasības.

«HP» ienākumi no «Linux» atbalsta un abonēšanas pakalpojumiem 2004. finanšu gadā ir palielinājušies desmitkārtīgi. «Linux» serveru tirgus segmentā jau 27 finanšu ceturkšņus pēc kārtas «HP» ir atradies pirmajā vietā pasaulē gan pēc ienākumiem, gan pārdotajiem produktiem.

«HP» ir veicis būtiskus uzlabojumus «HP Linux Reference Architectures» — industrijā pirmajai starpprogrammatūrai (middleware), kas balstīta uz komerciālo un atvērtā koda programmatūru. Tā piedāvā klientiem izvēli, optimizētu veiktspēju un vieglu izvietošanu.

Jaunajos «HP Linux Reference Architectures» risinājumos ietilpst:

  • «HP BladeSystem» arhitektūras uzlabojumi: papildus to uzstādīšanai «HP Integrity» un «HP ProLiant» serveros, klienti var izvietot «HP» asmens serveru vidē vai nu atvērtā koda programmu, vai arī komerciālo programmu komplektu. «HP» paredz, ka līdz š.g. beigām tas pārdos līdz pat 50% «HP BladeSystem» konfigurāciju ar «Linux», lielākoties uz «Sun» specializēto serveru rēķina.
  • «HP Linux Reference Architectures» jaunie eksprespakalpojumi: šo pakalpojumu komplekts ir pieejams par fiksētu cenu un tajā ietilpst noteiktu piedāvājumu komplekts, ieskaitot instalāciju, konfigurāciju un integrāciju.
  • Paplašināti «HP OpenView» viedspraudņi (plug-ins) priekš «MySQL», «JBoss» un «Tomcat»: lai labāk varētu saskaņot IT ar biznesa procesiem, šie viedspraudņi nodrošina «HP Linux Reference Architectures» pārvaldību vairākplatformu vidē.
  • Uzlabots «HP Serviceguard» priekš «Linux»: lai klientiem varētu vienkāršot risinājumu ieviešanu un uzlabot to drošību, pielāgojamību un mērogojamību, tagad ir pieejama augstas izmantojamības klastera programmatūras versija «A.11.16».

Piemēram, tādi klienti kā «Continental Airlines» un Oslo Universitāte ir jau pārņēmuši un izvietojuši savos datu centros «HP Linux Reference Architectures».

«Xen» virtualizācija un «Big Tux» mērogojamība priekš «Linux»

«HP Labs», kas ir «HP» centrālā zinātniskās pētniecības iestāde, veicot «Xen» standarta ieviešanu, sniegs ieguldījumu «XenSource» — atvērtā koda virtualizācijas attīstībā.

«HP» un «Xen» sadarbības pamatā ir virtuālo mašīnu vadība, drošība un kontrole. Attīstot šo tehnoloģiju, «HP» plāno līdzsvarot šīs izpētes rezultātus ar saviem komercpiedāvājumiem, piemēram, «HP Virtual Machine Management Pack», kas nodrošina virtuālo mašīnu centralizētu vadību un kontroli.

Pamatojoties uz savu piecu gadu pieredzi datu centru platformu mērogošanā, «HP» atbilstoši klientu prasībām atbalsta augstākus «Linux» mērogojamības līmeņus un piedāvā dzīvotspējīgākas opcijas starp sākuma līmeņa un jaudīgajiem, uz standartiem bāzētiem «HP» serveriem.

Panākumiem bagāta ir arī «HP Sun Solaris ISV Migration Program», kurā ir iesaistīti vairāk nekā 20 vadošie neatkarīgie programmatūras ražotāji, kuri ir saistīti ar finanšu pakalpojumiem, valsts sektoru un telekomunikācijām. Kompānija «Algorithmics Incorporated» līdzsvaro šo programmu, piedāvājot lietojumus, kas ļauj nemanāmi pāriet no «Solaris» īpašniekplatformas (proprietary) uz «Linux», taupot klientu laiku un samazinot izmaksas.

www.hp.com/linux

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu