Tuvojas jaunas paaudzes mobilās ierīces

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«PalmOne» grasās izlaist jauna veida mobilo ierīci.

Ar šo ierīci tiks aizsākta jauna mobilo ierīču paaudze — mobilie menedžeri.

Jau kādu laiku klīst dažādas baumas par jaunās ierīces raksturlielumiem, nosaukumu un cenu. Sākumā tika uzskatīts, ka jauno ierīci varētu saukt «LifeDrive», tad domāja, ka tā varētu saukties «Tungsten X». Beigās «PalmOne» palika pie nosaukuma «LifeDrive Mobile Manager», to apstiprina jaunākā «Amazon.com» informācija, kas liecina arī, ka jaunā ierīce maksās gandrīz 500 dolāru.

Avoti, kas ir labi informēti par kompānijas plāniem, ziņo, ka plašāka sabiedrība ar jauno ierīci tiks iepazīstināta 18. maijā, kad jaunais «LifeDrive Mobile Manager» tiks oficiāli prezentēts un laists tirgū. Jaunā ierīce būs aprīkota ar 4 GB «Hitachi» mikrodisku un divu veidu bezvadu tīkliem — «Bluetooth» un 802.11b Wi-Fi, kas kombinācijā ar plānotāja un audio pleijera iespējām varētu sacensties ar «Apple Computer» ražoto «iPod Mini».

«LifeDrive» mobilās ierīces tiks darbinātas ar 416 MHz «Intel XScale PXA270» procesoru un tām būs 320 x 480 pikseļu liels krāsu displejs. Šīs ierīces darbinās «Garnet» operētājsistēma, kas atbalsta «Bluetooth» bezvadu tīklu, savukārt ar USB starpniecību «LifeDrive» produktus varēs viegli savienot ar PC, lai šurpu turpu pārsūtītu, piemēram, atvaļinājuma bildes.

Plaukstdatoru pionieris «PalmOne» arī šoreiz iet pa priekšu pārējiem, jo arī «Dell» tikai novembrī plāno izlaist līdzīga veida ierīci. «PalmOne» mērķē uz jauna veida multimediju ierīcēm, kas sevī apvienotu mūzikas atskaņotāju un attēlu skatītāju iespējas. Iebūvētā mikrodiska dēļ «LifeDrive» produktu sērija varētu konkurēt ne tikai ar plaukstdatoriem, mobilajiem telefoniem un mp3 atskaņotājiem, bet arī ar flash atmiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu