Cilvēks pie datora un TV pavada pusi savas dzīves

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

21.gadsimta cilvēks visas dzīves garumā pie televizora un datora pavada gandrīz pusi sava nomoda laika, liecina pētījumi.

Daily Mail».

Mūsdienu cilvēks iemācījies vienlaicīgi tikt galā ar vairākiem uzdevumiem, piemēram, vienlaicīgi nosūtīt e-vēstules un klausīties mūziku, apskatīt interneta lapas un vēl arī skatīties televizoru. Šādi cilvēkiem izdodas dienas laikā «uzsūkt» 8 stundu mediju informāciju, tam patērējot nedaudz vairāk kā 7 stundas reālā laika.

Vislabāk ar šo uzdevumu tiek galā jaunieši. Piemēram, jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem 5 stundu informāciju, ko saņem no medijiem, spēj ietilpināt mazāk nekā 2 stundās reālā laika.

Pieaugušie 212 minūtes katru dienu velta dažādu video - televizora, interneta klipu un DVD skatīšanai. Aktivitātes augstākais punkts iestājas pulksten 21.

Milzum lielu laiku cilvēki velta datoram. Vairāk kā 70% cilvēku pieeja datoram ir mājās, bet vairāk kā trešdaļa datoru izmanto darbā.

91 minūti cilvēks diennaktī patērē, lai klausītos radio, 80 minūtes - lai apmainītos ar paziņojumiem dažādos sociālajos tīklos un ar e-pastu palīdzību. 2009. gadā briti nosūtījuši 104 miljardus šādu paziņojumu, salīdzinot ar 2004. gadu, kad tika nosūtīti vien 27 miljardi paziņojumu.

Cilvēki, kas vecāki par 55 gadiem, aizvien biežāk lieto datoru, turklāt vairums no viņiem to dara, lai izmantotu savus e-pastus. Šī vecuma cilvēku interese par dažādiem sociālajiem tīkliem pēdējo divu gadu laikā dubultojusies - šobrīd dažādus sociālos tīklus aktīvi izmanto 12% padzīvojušu cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu