Kā izbēgt no bankrotējošiem tirgotājiem?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā arvien vairāk IT tirdzniecības uzņēmumu nonāk maksātnespējas situācijā. Pircējiem, kas iegādājušies preces šādos veikalos, iespējams, var būt grūtības nepieciešamības gadījumā saņemt garantijas remontu vai jebkādu citu atbalstu no pārdevēja. Kā datoru pircējam izvairīties no iepirkšanās šādos uzņēmumos?

Vēlamies savu klientu uzmanībai piedāvāt vairākus ieteikumus, kurus ņemot vērā iespēja izvēlēties neuzticamu piegādātāju tiktu mazināta (pilnībā izslēgt to, protams, nevar). Turpinājumā piedāvājam pazīmes, kas var liecināt par pārdevēja iespējamām problēmām.

- Pārdevēja interneta lapā pēdējie jaunumi ir datēti ar vairāk nekā mēnesi vecu datumu (iespējams, ka uzņēmums vairs nestrādā).

- Uzņēmums ir ļoti jauns vai vispār neuzrāda savu darbības laiku (diemžēl daudzi uzņēmumi ir dibināti tikai īslaicīgai darbībai un apzinātai klientu krāpšanai).

- Uzņēmums savā mājaslapā kā kontaktinformāciju uzrāda tikai e-pastu un tālruņa (reizēm tikai mobilā) numuru, bet biroja adreses nav (iespējams, vēlas, lai problēmu gadījumā pircēji nevar pārdevēju atrast).

- Interneta veikals, kurā ir viszemākās cenas, ar lielu varbūtību būs spiests pārtraukt savu darbību (diemžēl interneta veikalu tirdzniecības apjomi, tāpat kā visā tirdzniecībā, ir dramatiski kritušies, un uzņēmumi bez reāliem ienākumiem tīri ekonomisku apsvērumu dēļ būs spiesti darbību pārtraukt).

- Ja uzņēmums, kuram pieder interneta veikals, nodarbojas tikai ar tirdzniecību, bet citus pakalpojumus neveic, ekonomiskās krīzes laikā ar lielu varbūtību būs lemts bankrotam.

Šīs pazīmes, protams, ir tikai orientieris. Neviens nevar garantēt, ka kāds uzņēmums pastāvēs mūžīgi, taču, ja tas atbilst vairākām no minētajām pazīmēm, mēs pircējam ieteiktu pirms pirkuma veikšanas mazliet laika veltīt pārdevēja uzņēmuma apskatei (kaut vai pēc informācijas interneta lapā) un izvērtēt iespējamos riskus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu