Autobūves leģendas Henrija Forda zīmīgākie citāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ford Motor Company dibinātājs Henrijs Fords pasaules autobūves vēsturē iegājis kā tas cilvēks, kurš palīdzēja ieviest un pilnveidot automobiļu montāžas konveijeru, kurā katrs kompānijas darbinieks veica konkrētas darbības, nevis pavadīja ražošanas procesu no sākuma līdz beigām. Līdz ar konveijera ieviešanu ievērojami saīsinājās mašīnas uzbūvēšanai nepieciešamais laiks un izmaksas, bet Ford Model T iznākšana iezīmēja laikmetu, kad personīgo auto jau varēja atļauties arī sabiedrības vidusšķira. Starp citu, Model T aizvien ir viens no visvairāk pārdotajiem automobiļiem - tā ražošanas laikā tika samontēti nepilni 17 miljoni braucamo.

 
Foto: TopFoto/ScanPix

Citāts Nr.1

Ikviens klients var dabūt auto tādā krāsā, kādu vēlas, ja vien tā ir melna.
 
Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Citāts Nr.2

Autosacīkstes sākās piecas minūtes pēc otrā auto uzbūvēšanas.
 
Foto: TopFoto/ScanPix

Citāts Nr.3

Iegaumējiet manus vārdus: lidmašīnas un automašīnas kombinācija nāk.
 
Edsels Fords vizina tēvu Henriju
Edsels Fords vizina tēvu Henriju Foto: Publicitātes foto

Citāts Nr.4

Es neizgudroju neko jaunu. Es vienkārši apvienoju citu izgudrojumus mašīnā. Ja es būtu strādājis piecdesmit, desmit vai pat piecus gadus agrāk, būtu cietis neveiksmi.
 
Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Citāts Nr.5

Es radīšu auto masām. Tas būs pietiekami liels ģimenei un pietiekami mazs, lai par to varētu rūpēties un lietot indivīds. Labākie cilvēki, ko iespējams noalgot, to būvēs no labākajiem materiāliem un balstoties uz vienkāršākajiem dizainiem, ko modernā inženierija var piedāvāt. Taču tai pašā laikā auto cena būs tik zema, ka neviens cilvēks, kam ir saprātīga alga, to nespēs neiegādāties, lai baudītu svētītas stundas ar savu ģimeni Dieva ārēs.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu