Rīgas dome neskata jautājumu par pretkorupcijas pasākumiem «Rīgas satiksmē»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Netiekot skaidrībā par to, vai jautājums par SIA «Rīgas satiksme» pretkorupcijas pasākumu izpildi 2017.gadā būtu jāskata sēdes slēgtajā vai atvērtajā daļā, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja šodien pārcēla jautājuma skatīšanu.

Jau ziņots, ka šis jautājums šodien tika iekļauts sēdes slēgtajā daļā, kaut gan ierasts, ka līdz šim Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centra (BAC) sagatavotie ziņojumi ir skatāmi sēdes atvērtajā daļā.

Neizpratni par šādu situāciju pauda arī deputāte Juta Strīķe (JKP), norādot, ka esot ar dokumentu iepazinusies un tajā neesot nekā tāda, ko sabiedrība nedrīkstētu zināt.

Kā skaidroja BAC vadītājs Sergejs Novikovs, tas esot ticis darīts, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izstrādātajām un valdības apstiprinātajām vadlīnijām par iekšējās kontroles sistēmas pamatprasībām korupcijas riska novēršanai, kā arī saistībā ar gaidāmo Vispārējās datu aizsardzības regulas stāšanos spēkā.

Strīķe tomēr uzstāja, ka neviens no dokumentiem neparedz šāda ziņojuma «noslepenošanu» un pieprasīja to skatīt atklāti. Pēc visu frakciju pārstāvju apspriedes komitejas vadītājs Dainis Turlais (GKR) paziņoja, ka, lai tiktu skaidrībā, kādā statusā jāskata šis ziņojums, tiks lūgts neatkarīgas institūcijas vērtējums.

Plānots, ka jautājumu komiteja atkārtoti mēģinās skatīt jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu