ECB atļāvusi «Luminor» īstenot pārrobežu apvienošanos Baltijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ints Kalnins / Reuters

Eiropas Centrālā banka (ECB) ir atļāvusi «Luminor» īstenot pārrobežu apvienošanos Baltijā, pavēstīja «Luminor Bank» sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Juberte-Krūmiņa.

Viņa informēja, ka apvienošana paredz «Luminor» banku pilnīgu integrāciju, turpinot darbību visās Baltijas valstīs ar banku Igaunijā un tās reģistrētajām filiālēm Latvijā un Lietuvā. Plānots, ka pārrobežu apvienošana un juridiskās izmaiņas stāsies spēkā 2019.gada 2.janvārī.

Juberte-Krūmiņa atzīmēja, ka šogad 29.martā «Luminor» bankas visās Baltijas valstīs parakstīja pārrobežu apvienošanas līgumu un maijā saņēma ECB apstiprinājumu, kas deva atļauju atvērt filiāles un sākt to darbību Latvijā un Lietuvā. Tagad, pēc galīgās atļaujas saņemšanas no ECB, «Luminor» turpinās darbu pie juridisko izmaiņu ieviešanas.

«Ikdienas darbs un klientu apkalpošana turpināsies kā ierasts. Par citiem jaunumiem, tostarp pārmaiņām, kas saistītas ar produktu vienādošanu, jauniem piedāvājumiem klientiem un digitālajiem uzlabojumiem, stāstīsim atsevišķi,» sacīja bankas pārstāve.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka «Nordea Bank» un DNB apvienotā banka «Luminor Bank». Latvijā apvienošanās procesā «Nordea Bank» Latvijas filiāle nodeva aktīvus «DNB Bankai», kura mainīja nosaukumu pret «Luminor Bank».

Pārrobežu apvienošanās paredz, ka Latvijā un Lietuvā strādājošās «Luminor Bank» pievienos Igaunijas «Luminor Bank». Pēc apvienošanās Igaunijas «Luminor Bank» darbosies Latvijā un Lietuvā ar filiāļu starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu