Kičīgās bārkstis, kas telpu acumirklī padarīs romantisku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Instagram

Bārkstis ir viena no sociālā tīkla un ideju vietnes «Pinterest» 2018. gada lietotāju iecienītākajām interjera dizaina tendencēm. Lai arī mēbeles, lampas, paklāji un segas veikalu plauktos izskatās visai neizteiksmīgi un pat dīvaini, interjerā izskatīsies lieliski. Starp citu, ar bārkstīm dekorētas mēbeles pavisam vienkārši ir iespējams pagatavot mājās pašam.

Tas nebūs pārsteigums nevienam - vairums no interjera dizaina idejām sakņojas jau pavisam senās un aizmirstās tendencēs, kas savulaik bija populāras vai radās pirms 200, 100, 70 vai pat 15 gadiem. Nu kārta ir pienākusi mēbelēm ar bārkstīm, kas bija ļoti populāras Viktorijas laikmetā, 19. gadsimta beigās.

Tolaik modē bija galda lampas un stāvlampas ar bārkstīm, bet pagājušā gadsimta 60. gados bārkšu elementi atdzima hipiju sabiedrībā - dabas bērnu mājās visai bieži bija manāmi bārkstiņu aizkari virs durvju ailēm.

A post shared by Warm Nordic (@warmnordic) on

A post shared by DECO HOME (@decohomemag) on

2017. gadā ideju reitings sociālajā tīklā Pinterest bārkšainām mēbelēm pēkšņi pieauga par 275% un tās kļuva par vienu no aktuālākajām interjera tendencēm ideju tīklā.

A post shared by Tidstypisk (@tidstypisk) on

Šogad bārkšainība augusi plašumā un tādas mēbeles, dekori un citi interjera priekšmeti nu ir vieni no pirktākajiem eksemplāriem interjera dizaina salonos vai pat ekonomiskās klases lielveikalos. Šobrīd īpaši pieprasīti ir dīvāni, krēsli un lampas ar krāsainām bārkstīm, kas sader kopā ar šā gada TOP interjera krāsu - mileniāļu rozā toni. Tāpat bārkšainas lampas piestāv samta dīvāniem, kas arī šogad ir viena no pirktākajām interjera precēm, un, protams, tās piestāv marmora un zelta galdiem. Tekstūra un izskats var variēt - aktuālas ir gan smalka pinuma bārkstis pasteļtoņos, gan biezas, raupjas linu bārkstis, kas iederēsies lauku mājās un pilsētas dzīvokļos.

A post shared by Munna Design (@munnadesign) on

A post shared by Wayfair (@wayfair) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu