Apturēta reņģu zveja arī Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņu Rietumu ģeogrāfiskajā rajonā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Apturēta reņģu zveja arī Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņu Rietumu ģeogrāfiskajā rajonā, teikts paziņojumā oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Zemkopības ministrijas paziņojumā sacīts, ka 2018.gadā Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos var nozvejot kopumā 2341 tonnu reņģu, no kurām 971 tonnas reņģu zvejas iespēja noteikta Rietumu ģeogrāfiskajam rajonam - Engures, Mērsraga, Rojas un Dundagas novadam.

Atbilstoši ministrijas rīcībā esošajai informācijai, kas iegūta Latvijas Zivsaimniecības integrētajā kontroles un informācijas sistēmā, un operatīvajai informācijai, kas saņemta no Valsts vides dienesta, reņģu nozveja Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos Rietumu ģeogrāfiskajā rajonā 2018.gada 21.jūnijā sasniegusi 999 tonnas.

«Tādējādi ministrija konstatē, ka zvejai Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos Rietumu ģeogrāfiskajā rajonā noteiktā 971 tonna reņģu zvejas iespēju ir pilnībā izmantota un šīs sugas zveja Rīgas jūras līča piekrastē Rietumu ģeogrāfiskajā rajonā ir pārtraucama,» teikts paziņojumā.

Vienlaikus ministrijas paziņojumā minēts - ja kādā Rīgas jūras līča ģeogrāfiskajā rajonā reņģu piekrastes nozvejas apmēra limits līdz reņģu piekrastes zvejas aktīvās sezonas vai kārtējā gada beigām netiks apgūts, ministrija limitu kārtējam gadam pārdalīs tam ģeogrāfiskajam rajonam, kurā reņģu nozvejas apmēra limits ir sasniegts un zveja tikusi apturēta. Lēmumu par limitu pārdali ministrija paziņo attiecīgajām Rīgas jūras līča piekrastes pašvaldībām.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka jūnija vidū tika apturēta reņģu zveja Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņu Austrumu ģeogrāfiskajā rajonā - Limbažu un Salacgrīvas novados, jo atbilstoši ministrijas rīcībā esošajai informācijai reņģu nozveja minētajā ģeogrāfiskajā rajonā 2018.gada 12.jūnijā sasniedza 494 tonnas, kamēr limits šajā ģeogrāfiskajā rajonā šogad ir 487 tonnas.

Atbilstoši Zvejniecības likumam no Latvijai noteiktā kopējā pieļaujamā nozvejas apmēra reņģu zvejai Rīgas jūras līča piekrastē iedala ne mazāk par 15%. Tīklu zvejai Rīgas jūras līča piekrastē iedala 4% no kopējā Rīgas jūras līča piekrastei paredzētā reņģu nozvejas apmēra limita, bet reņģu nozvejas pārējais apmēra limits Rīgas jūras līča piekrastei pēc tīklu zvejai minētā limita nodalīšanas tiek sadalīts procentuāli pa ģeogrāfiskiem rajoniem, kuros ietilpst pašvaldības, kas robežojas ar Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu