«Google» investēs 550 miljonus dolāru Ķīnas e-tirdzniecības gigantā «JD.com»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALAIN JOCARD / AFP

ASV interneta milzis «Google» investēs vairāk nekā pusmiljardu dolāru Ķīnas otrajā lielākajā elektroniskās tirdzniecības uzņēmumā «JD.com», tādējādi cenšoties izvērst savus mazumtirdzniecības pakalpojumus visā pasaulē, teikts pirmdien izplatītajā kompāniju paziņojumā.

Šāds paziņojums izskan laikā, kad «Google» cenšas attīstīt «Google Shopping» platformu, kas klientiem ļauj salīdzināt cenas starp dažādiem tirgotājiem.

Uzņēmumi apvienos JD piegādes tīklu un loģistikas pieredzi ar «Google» tehnoloģijām, lai radītu nākamās paaudzes personalizētu mazumtirdzniecību vairākos reģionos, tostarp Dienvidaustrumāzijā, ASV un Eiropā, teikts kompāniju kopīgajā paziņojumā.

«Google» investēs «JD.com» 550 miljonus dolāru (474,3 miljonus eiro), apmaiņā saņemot 27,1 miljonu «JD.com» akciju, kas ir līdzvērtīgi gandrīz 1% uzņēmuma akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu