Alus ražotājs «Tērvetes Al» par 25% plāno kāpināt alus ražošanas jaudu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Alus ražotājs «Tērvetes Al» par 25% plāno kāpināt alus ražošanas jaudu salīdzinājumā ar esošo ražošanas kapacitāti, aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Valters Paškausks.

«Alu ražojam jau 47 gadus. Pēdējos gados mūsu alus realizācijas apmērs aug vidēji par apmēram 10% gadā. Investējam arī attīstības projektos, un šogad būvēsim alus noguldīšanas pagrabu, kas dos iespēju palielināt ražošanas jaudu par 25% salīdzinājumā ar esošo kapacitāti,» teica Paškausks.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma esošās ražošanas jaudas liedz visus klientus nodrošināt ar alu vasaras sezonā, kad karstā laika dēļ krietni aug pieprasījums pēc alus. Realizējot attiecīgo investīciju projektu, ražošanas jaudas kāps, un uzņēmums alus tirdzniecības aktīvajā sezonā spēs saražot vairāk, un līdz ar to realizēt vairāk.

«Šogad jau maijā nevis jūnijā vai jūlijā jutām, ka ir iestājusies kārtīga vasara, kāda sen nav bijusi. Domāju, ka visiem alus ražotājiem šogad ir labvēlīgi laika laika apstākļi komercdarbībai,» viņš teica.

Paškausks piebilda, ka alus noguldīšanas un raudzēšanas pagrabā uzņēmums plāno ieguldīt aptuveni 900 000 eiro. Investīciju projekta īstenošanai piesaistīts arī Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums. Alus noguldīšanas pagraba izveidei uzņēmums jau ir saņēmis būvatļauju, un nākamnedēļ iecerējis sākt būvniecības sagatavošanas darbus, lai līdz 2019.gada sākumam to varētu pabeigt.

Jau ziņots, ka «Tērvetes Al» 2016.gadā strādāja ar 10,079 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 20,1% un bija 600 400 eiro. Uzņēmuma 2017.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

«Tērvetes Al» ir reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 550 eiro. Pēc «Firmas.lv» datiem, uzņēmums pieder Ingai Paškauskai, taču tā kā kompānija ir akciju sabiedrība - tai nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par dalībniekiem, līdz ar to informācija par uzņēmuma īpašniekiem var neatbilst patiesībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu