Jāņi tuvojas - idejas stilīgai ugunskura vietai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Līgosvētki tuvojas ātriem soļiem un nu jau ir pienācis laiks padomāt par pagalma iekārtojumu līksmajiem svētkiem. Lai arī ugunskura vietas iekārtošana nav nekas sarežģīts, taču šogad pamēģini «iziet no rāmjiem» un iekārtot vēl nebijušu ugunskura vietu.

Šajos svētkos izmēģini pārnēsājamās ugunskura vietas - lielus tērauda šķīvjus ar rokturiem, kurus bez pūlēm vari pārnest no vienas vietas uz otru. Šādus ugunskura «traukus» vari izmantot piknikam kādā mežmalā, pļavā vai pat jūras krastā.

Mākslinieciskam un dinamiskam izskatam izvēlies ugunskura šķīvi ar vāku, kam izgrebti visdažādākie ornamenti un zīmējumi. Pēc saulrieta šāda veida ugunskurs izskatīsies īpaši romantiski - uguns liesmas šķīdīs pāri ornamentiem un ugunskura vāka raksts būs labāk saskatāms.

Latviskāku tradīciju piekritējiem patiks uguns bļoda ar statīviem, pie kuriem piekarināt katlu un uzvārīt zupu. Šis būs gan praktisks, gan arī dekoratīvs papildinājums dārzam.

Ugunskura katlu var pagatavot arī pats - ja šķūnītī jau vairākus gadus stāv neizmantota ķerra, to var «noziedot» neaprakstāmam Jāņu ugunskuram. Lai ugunskura vieta būtu stabila, zem tās novieto ķieģeļus vai akmens plāksnes, iekārto ķerru un sāc kurināt.

Īsta Instagram bilžu vērta ugunskura vieta būs apļveida ugunskurs - lodes formas ugunskura bļoda ar dekoratīviem rakstiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu