Atbilstību sociālā uzņēmuma statusam vērtēs īpaša komisija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpmāk atzinumu par pretendenta atbilstību sociālā uzņēmuma statusam vai reģistrētā sociālā uzņēmuma darbības atbilstību Sociālā uzņēmuma likumā noteiktajiem kritērijiem vērtēs Sociālo uzņēmumu komisija, paredz otrdien valdībā pieņemtie Labklājības ministrijas izstrādātie noteikumi.

Kā norāda LM, komisija būs koleģiāla konsultatīva institūcija, kurā vienādā skaitā ietilps pilnvarotas amatpersonas, kā arī biedrību un nodibinājumu pārstāvji. Komisijā plānoti pieci LM, Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Kultūras ministrijas pārstāvji, kā arī piecas biedrības vai nodibinājumi, kuri tiks izvēlēti konkursā.

Pēc ministrijas paustā, komisijas darbs būs atkarīgs no sabiedrību ar ierobežotu atbildību aktivitātes sociālā uzņēmuma statusa iegūšanai, tādējādi patlaban esot grūti prognozēt komisijas sēžu organizēšanas biežumu, bet, lai nodrošinātu komisijas uzdevumu sniegt LM motivētu atzinumu par sociālā uzņēmuma darbības atbilstību likuma kritērijiem, noteikumi paredz, ka komisijas sēdes notiek pēc nepieciešamības. Vienlaikus paredzēts, ka komisijas sēdei jānotiek vismaz reizi ceturksnī.

Komisija būs lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no lemttiesīgajiem komisijas locekļiem. Ja nepieciešams, sēdē izskatāmā jautājuma izlemšanai varēs uzaicināt attiecīgās jomas speciālistus. Uzaicinātajiem speciālistiem nebūs balsstiesību komisijas lēmumu pieņemšanā.

Komisijas organizatorisko un tehnisko darbu nodrošinās sekretariāts, kas darbosies ministrijā.

Sociālais uzņēmums ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kurai likumā noteiktajā kārtībā piešķirts sociālā uzņēmuma statuss un kura veic labvēlīgu sociālo ietekmi radošu saimniecisko darbību, piemēram, sociālo pakalpojumu sniegšana, iekļaujošas pilsoniskas sabiedrības veidošana, izglītības veicināšana, atbalsts zinātnei, vides aizsardzība un saglabāšana, dzīvnieku aizsardzība vai kultūras daudzveidības nodrošināšana.

Sociālā uzņēmuma statusa piešķiršanai likumā noteikti kritēriji un lēmumu par sociālā uzņēmuma statusu piešķiršanu pieņem LM.

Noteikumi stāsies spēkā 1.aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu