Tramps: «Amazon» maksā pārāk mazus nodokļus un grauj mazumtirgotāju biznesu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien vērsās pret interneta tirdzniecības gigantu «Amazon», apgalvojot, ka uzņēmums maksā pārāk mazus nodokļus un negatīvi ietekmē citus mazumtirgotājus.

«Es savas bažas attiecībā uz «Amazon» izteicu ilgi pirms vēlēšanām,» savā tvitera kontā norāda Tramps.

«Pretēji citiem, viņi valsts un federālajām valdībām maksā mazus vai nekādus nodokļus, izmanto mūsu pasta sistēmu kā savus izsūtāmos (radot milzīgus zaudējumus ASV) un atņem darbu vairākiem tūkstošiem mazumtirgotāju,» raksta ASV prezidents.

Šāds Trampa tvīts parādījies dienu pēc tam, kad ziņu portāls «Axios» rakstīja, ka Tramps ir «apsēsts» ar «Amazon», uzskatot, ka tehnoloģiju gigants nemaksā pietiekami daudz nodokļos un saņem labvēlīgu attieksmi no ASV pasta pakalpojumu kompānijas «United States Postal Service» (USPS).

Portāls vēstīja, ka Trampa turīgie draugi sūdzējušies, ka «Amazon» grauj tirdzniecības centru un tradicionālo mazumtirgotāju biznesu.

Trampam ilgstoši bijušas nesaskaņas ar «Amazon» dibinātāju Džefu Bezosu, kurš asi kritizēja viņu 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā. Bezosam arī pieder laikraksts «The Washington Post», kas bieži kritizē Trampu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu