Facebook elektriskais interneta drons veicis otro testa lidojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kompānija Facebook jūnija beigās veica otro sava elektriskā drona Aquila izmēģinājuma lidojumu. Tas ir autonoms lidaparāts, kas enerģiju smeļas ar Saules bateriju palīdzību un ir iecerēts kā interneta nodrošinātājs planētas nomaļākajos nostūros.

Kā savā Facebook ziņu plūsmā ierakstījis pasaulē lielākā sociālā tīkla izveidotājs un vadītājs Marks Cukerbergs, otrais testa lidojums ildzis 1 stundu un 46 minūtes, pēc kā drons nolaidies uz Zemes Jumā, Arizonas štatā.

Lidojuma gaitā lidaparāts ievāca daudz dažādu datu, ko inženieri turpmāk varēs izmantot lidaparāta darbības optimizēšanai un efektivitātes celšanai, ziņo Newsru.com.

Aquila pirmo lidojumu veica 2016.gada jūnija beigās. Sākotnēji kompānija ziņoja, ka izmēģinājums bijis veiksmīgs, taču novembrī tomēr atklāja, ka Aquila guvis nopietnus bojājumus piezemēšanās laikā. Izmeklēšana, kas sekoja avārijai, parādīja, ka incidentā vainojams spēcīgs vējš.

Atbilstoši Facebook šā brīža plāniem, pilnveidoti Aquila droni lidos 18 līdz 27 kilometru augstumā. Lidaparāti bez nosēšanās spēs gaisā uzturēties mēnešiem ilgi un nodrošinās interneta pieslēgumu teritorijā, kuras diametrs ir ap 100 kilometriem. Datu pārraidei Facebook inženieri plāno izmantot lāzerus, kas nodrošinās informācijas pārsūtīšanu 10 reizes lielākā ātrumā, nekā iespējams ar mūsdienās izmantotajām tehnoloģijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu