Austrumu slimnīcu vadīs CSDD valdes loceklis Paeglītis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) jauno valdes priekšsēdētāju izvēlēts Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Imants Paeglītis, apstiprināja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Kā informēja ministrijā, šodien Paeglītis valdes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts ārkārtas dalībnieku sapulcē, un jaunajā amatā Paeglītis darbu sāks nākamā gada 8.janvārī.

Pēc VM paustā, Paeglītim ir bakalaura grāds inženierzinātnēs un profesionālais maģistra grāds biznesa vadībā, kā arī ir ilggadēja pieredze vadošos amatos. Kopš 2008.gada Paeglītis ir CSDD valdes loceklis.

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) pēc tikšanās ar Paeglīti norādīja, ka RAKUS jaunā valdes priekšsēdētāja uzdevums būs nodrošināt uz iedzīvotāju vērsta pakalpojumu pieejamību lielākajā valsts slimnīcā. «Finanšu disciplīna, nepieciešamo cilvēkresursu piesaiste un ārstniecības pakalpojumu pieejamības uzlabošana pacientiem ir galvenie izaicinājumi, ar ko Paeglīša kungam un viņa komandai būs jāsaskaras un jārod risinājumi,» uzvēra Čakša.

Atklātā konkursā uz RAKUS valdes priekšsēdētāja amatu tika iesniegti deviņi pieteikumi. Ņemot vērā nominācijas komisijas locekļu sniegtos kandidātu izvērtējuma rezultātus, komisija vienbalsīgi nolēma izvirzīt valdes priekšsēdētāja amatam tieši Paeglīti, kurš ieguva augstāko punktu skaitu.

Kā ziņots, lai nodrošinātu RAKUS valdes rīcībspēju, valdes priekšsēdētāja amatā uz laiku tika iecelta VM valsts sekretāra vietniece Egita Pole.

Kopumā Austrumu slimnīcas valdē ir četras amata vietas, no kurām divas šobrīd ieņem Artūrs Bērziņš un Kaspars Plūme.

LETA jau ziņoja, ka RAKUS līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viesturs Boka iesniedza atlūgumus. Tas notika dienu pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) VM bija nosūtījusi revīzijas projektu par slimnīcas vadības darba efektivitāti.

Čakša iepriekš pastāstīja, ka revīzijas projektā paustie secinājumi par RAKUS efektīvu pārvaldību ir slikti. Tajā esot secināts, ka finansējums nav izmantots efektīvi. Čakša norādīja, ka slimnīcā joprojām nav notikusi laboratoriju apvienošana, bet tā vietā ir izmantots neefektīvs ārpakalpojums, proti, slimnīcai pašai šo pakalpojumu nodrošināt būtu lētāk.

Ministre arī uzsvēra, ka laikā, kad veselības aprūpei ir nepietiekams finansējums, svarīgi, ka procesi tiek organizēti pareizi un caurskatāmi. Darbi slimnīcas valdei neesot vedušies arī ar pacientu plūsmu organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu