Kalifornija kļuvusi par sesto ASV štatu, kur marihuāna izklaides nolūkiem ir legāla

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornija pirmdien oficiāli kļuva par sesto ASV štatu, kur marihuānas tirdzniecība izklaides nolūkiem ir legāla. Kalifornijas lēmums tiek uzskatīts par nozīmīgu pavērsiena punktu centienos panākt marihuānas legalizēšanu visu ASV mērogā, jo Kalifornija ir iedzīvotāju skaita ziņā lielākā ASV pavalsts, vēsta ASV medijs CNN.

Vēl pirms oficiālas tirdzniecības sākšanas daudzviet Kalifornijā pie legālās marihuānas tirdzniecības vietām veidojās iedzīvotāju rindas.

Marihuānas tirgotāji norāda, ka viņi gada pirmajās dienās prognozē milzīgu pieprasījumu, tāpēc daudzi no tiem ir izveidojuši ievērojamus marihuānas krājumus.

Sanhosē uzņēmumam «Buddy's» iepriekš bija atļauja tirgot medicīnisko marihuānu, un tas bija viens no pirmajiem, kas ieguva licenci arī marihuānas tirgošanai izklaides nolūkiem.

«Buddy's» īpašnieks Mets Lusero prognozēja, ka gada pirmajās dienās uzņēmuma pārdošanas apjoms būs pieaudzis par vismaz 50-60%.

Kalifornijas lēmums legalizēt marihuānu izklaides nolūkiem tiek uzskatīts par būtisku soli ceļā uz turpmāku marihuānas legalizēšanu ASV.

«Marihuāna tagad ir legāla visapdzīvotākajā ASV štatā, ievērojami palielinot [legālās marihuānas tirdzniecības] nozares potenciālos apmērus, izveidojot milzīgu tirgu ASV Klusā okeāna piekrastē, jo arī Oregonas un Vašingtonas štatā marihuāna ir legāla,» teikts marihuānas nozares pētniecības organizācijas «New Frontier Data» ziņojumā.

Marihuānas tirdzniecība un lietošana izklaides nolūkiem ir legāla arī Kolorādo, Aļaskā un Nevadā.

Sākot ar 1. jūliju marihuāna būs legāla arī Masačūsetsas štatā. Menas štats arī ir apstiprinājis marihuānas legalizēšanu, tomēr pagaidām vēl nav noteikts konkrēts datums, kad tas stāsies spēkā.

Tikmēr federālā līmenī marihuāna ASV joprojām ir nelegāla, kas nozīmē, ka nav legāli marihuānu vest pāri «legālo» štatu robežām vai sūtīt pa pastu.

«New Frontier Data» prognozē, ka legālās marihuānas tirgus nākamo dažu gadu laikā varētu pieaugt līdz septiņiem miljardiem dolāru gadā, kas ir vairāk par visas ASV legālās marihuānas tirgu 2016. gadā, kas veidoja 6,6 miljardus dolāru.

Sākot ar 1. janvāri, ikviens Kalifornijas iedzīvotājs, kas ir vismaz 21 gadu vecs, drīkst legāli glabāt vienu unci (28,35 gramus) marihuānas, kā arī savās mājās audzēt līdz pat sešiem augiem.

Licencēšanas procedūra marihuānas tirdzniecības sākšanai daudzās Kalifornijas pilsētās vēl nav noslēgusies, kas nozīmē, ka gada pirmajā dienā marihuāna izklaides nolūkiem legāli nebija nopērkama divās Kalifornijas štata lielākajās pilsētās – Losandželosā un Sanfrancisko.

Sagaidāms, ka līdz nedēļas beigām Kalifornijā darbu sāks aptuveni 200 jaunas legālās marihuānas tirdzniecības vietas, liecina Marihuānas aprites kontroles biroja apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu