ERAB izbeigusi līdzdalību problemātisko aktīvu pārvaldītāja «Reverta» kapitālā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) vakar, 7.martā, izbeigusi līdzdalību problemātisko aktīvu pārvaldītāja «Reverta» (iepriekš «Parex banka») kapitālā, teikts kompānijas paziņojumā biržai «Nasdaq Riga». Akcijas Privatizācija aģentūrai ERAB pārdevusi par vienu eiro.

(Pievienota Privatizācijas aģentūras sniegtā informācija.)

«Reverta» pārstāvji informē, ka atbilstoši «Parex bankas» restrukturizācijas plānam un Ministru kabineta 2014.gada 15.decembrī pieņemtajam lēmumam par saistību restrukturizāciju attiecībā pret ERAB, 2017.gada 7.martā ERAB izbeidza līdzdalību «Reverta» akcionāru sastāvā.

Tādējādi šobrīd Privatizācijas aģentūrai pieder 96,89% «Reverta» akciju, bet citiem akcionāriem - 3,11% akciju.

Savukārt iepriekš Privatizācijas aģentūras īpašumā bija 84,15% «Reverta» akciju, bet ERAB piederēja 12,74% «Reverta» akciju.

Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš aģentūrai LETA pavēstīja, ka Privatizācijas aģentūra ir iegādājusies ERAB piederošos 12,74% «Reverta» akciju, samaksājot vienu eiro.

Viņš arī atgādināja, ka, ņemot vērā ERAB pieredzi restrukturizācijas jomā un labu reputāciju finanšu nozarē, valdība aicināja ERAB kļūt par «Parex bankas» akcionāru un 2009.gada 16.aprīlī starp Latvijas valsti, Privatizācijas aģentūru, ERAB un «Parex banku» tika noslēgts «Parex bankas» akciju pirkuma līgums un akcionāru līgums.

Tāpat Kārkliņš norādīja, ka 2014.gada 15.decembrī valdība pieņēma lēmumu par saistību restrukturizāciju attiecībā pret ERAB, kas paredzēja Privatizācijas aģentūrai veikt noslēdzošo maksājumu ERAB, un dzēst valsts izsniegtās garantijas. Vienošanās arī paredzēja, ka Privatizācijas aģentūra atpirks par vienu eiro ERAB piederošās «Reverta» akcijas. «Atpērkot ERAB akcijas, Privatizācijas aģentūra ir pabeigusi saistību restrukturizāciju,» viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas apstiprinātais «Parex bankas» restrukturizācijas plāns paredz «Reverta» darbību izbeigt 2017.gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām «Reverta» jāpabeidz portfeļa izstrāde un jālikvidē uzņēmums.

Tāpat ziņots, ka 2012.gada maijā «Parex banka» sāka darbu ar nosaukumu «Reverta». Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012.gada 15.martā nolēma anulēt «Parex bankai» izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. «Parex banka» kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu