Bergmanis un Kozlovskis nekomentē, vai atbalstītu Maizīša kandidatūru vēl vienam termiņam SAB direktora amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālās drošības padomes (NDP) locekļi aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) nekomentē, vai atbalstītu Maizīša kandidatūru vēl vienam termiņam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatā.

Bergmanis aģentūrai LETA ar padomnieces Līgas Krapānes starpniecību norādīja, ka NDP nav skatījusi jautājumu par SAB direktoru nākamajam termiņam. Saskaņā ar likumu šis jautājums tiek skatīts slēgtā formātā, līdz ar ko nebūtu pieļaujams, ka atsevišķi NDP locekļi izsaka savus personīgos uzskatus par kandidātiem. «Pilnībā respektēju šādu kārtību un NDP vadītāja - Valsts prezidenta - prioritārās tiesības izteikties par NDP pieņemtiem lēmumiem,» norāda Bergmanis.

Iekšlietu ministra atbilde bija vēl īsāka, proti, viņš atgādināja, ka SAB direktoru amatā ieceļ Saeima pēc NDP priekšlikuma, līdz ar to viņš pašlaik nevarot šo jautājumu komentēt.

NDP locekļi ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības, ārlietu un iekšlietu ministri.

Kā ziņots, pats Maizītis šonedēļ Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» paziņoja, ka viņam pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā.

Maizīša pilnvaru termiņš beigsies pavasarī. Viņš teica, ka, pirmkārt, SAB direktora kandidāta izvēlē savai nostājai un atbalstam jābūt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vadītajai Nacionālās drošības padomei.

Pagājušā gada 29.novembrī Valsts prezidents Raimonds Vējonis žurnālistiem teica, ka SAB direktora kandidāta izvirzīšana nav viņa darba kārtības jautājums, taču «pie šī jautājuma ķersimies klāt pēc jaunā gada.»

«Skaistumkonkursu es netaisīšu. Nacionālās drošības padome apspriedīs dažādas kandidatūras, kas būs vai nebūs tajā brīdī un pieņems attiecīgu lēmumu,» uzsvēra Vējonis.

Toreiz gan Vējonis atgādināja, ka viņam nekas nebūtu pretim, ja Maizītis turpinātu vadīt SAB.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā.

Maizīti virzīt par SAB direktoru nolēma NDP. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu