Nokia ražotājs piesaista 100 miljonu investīcijas tālākai attīstībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Somijā bāzētais uzņēmums HMD Global, Nokia tālruņu mājvieta, vakar paziņoja, ka ir piesaistījis papildu 100 miljonus ASV dolāru no vairākiem investoriem, lai palielinātu uzņēmējdarbības apmērus un finansētu uzņēmuma izaugsmi tā darbības otrajā gadā. Šis investīciju pienesums vadīts no Ženēvā bāzēta uzņēmuma «Ginko Ventures via Alpha Ginko» puses, kā arī ar iesaisti no «DMJ Asia Investment Opportunity» un «Wondeful Stars», kas ir «FIH Mobile» meitasuzņēmums.

Pēc finansējuma piešķiršanas HMD Global pašreizējais tirgus novērtējums pārsniedz 1 miljardu ASV dolāru, piešķirot tam tā saucamo «vienradža» jeb unicorn statusu (uzņēmums, kura vērtība pārsniedz 1 miljardu ASV dolāru). HMD Global veiks stratēģiskas investīcijas strauji augošās uzņēmējdarbības attīstībā.

2018. gadā uzņēmums plāno agresīvi paplašināt Nokia viedtālruņu portfeli.

«Mēs esam saviļņoti, ka investori ir pievienojušies mūsu attīstības virzībai un palīdz veidot nākamo lielo Nokia tālruņu lappusi. Mūsu mērķis ir piegādāt lieliskus viedtālruņus, kas priecē mūsu fanus, saglabājot uzticību savām Somijas saknēm un raksturīgajām iezīmēm, kas vienmēr ir raksturojušas «Nokia» zīmolu. Mūsu mērķis ir kļūt par vienu no vadošajiem viedtālruņu tirgus spēlētājiem pasaulē, un līdzšinējie panākumi mums sniedz pārliecību turpināt izaugsmi 2018. gadā un pēc tam,» sacīja HMD Global izpilddirektors Florians Zeihe (Florian Seiche).

2016. gada 1. decembrī, uzņēmuma pirmajā darbības gadā, ir nosūtīti vairāk nekā 70 miljoni «Nokia» zīmola tālruņu, veikti ievērojami pārdošanas darījumi vairāk nekā 80 valstīs ar tālruņu aktivizēšanu kopskaitā 170 valstīs.

Šodien Nokia tālruņi tiek pārdoti vairāk nekā 250 000 mazumtirdzniecības vietās visā pasaulē

un turpmāk vairāk nekā 600 tiešās tirdzniecības partneri ir apņēmušies sākt jauno «Nokia» tālruņu tirdzniecību visā pasaulē. 2017. gadā HMD Global kopējie ieņēmumi sasniedza 1,8 miljardus eiro (2,13 miljardi ASV dolāru), bet darbības zaudējumi bija 65 miljoni eiro (77 miljoni ASV dolāru).

Demonstrējot neticamu aizrautību, iesaistīšanos un entuziasmu jaunajam tālruņu portfelim, reakcija no faniem visā pasaulē par jauno «Nokia» Android viedtālruņu klāstu ir saviļņojoša. HMD ir paredzēts, lai iekarotu nākamās paaudzes patērētāju sirdis un prātus. Divas trešdaļas patērētāju, kas iegādājas «Nokia» tālruņus, ir jaunāki par 35 gadiem.

Četri no pieciem patērētājiem iesaka «Nokia» viedtālruni saviem draugiem un ģimenes locekļiem.

Kopš 2017. gada janvāra vietnē Nokia.com/phones ir veikti vairāk nekā 150 000 000 apmeklējumu.

Kopš 2017. gada MWC (Mobile World Congress) Somijas start-up ir iepazīstinājis ar 16 jaunām ierīcēm un globālām partnerattiecībām ar tādiem industrijas smagsvariem kā Google un ZEISS, līdzās ilggadējām stratēģiskajām attiecībām ar Nokia un FIH. Mobile World Congress 2018 ietvaros HMD Global paziņoja, ka būs galvenais globālais partneris Google Android operētājsistēmai - Android One, kas uzņemas pilnu «Nokia» viedtālruņu uzņemšanu Android One ģimenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu