Amerikā atkal ražos 50 gadus senu Ford Mustang modeli (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shelby American

Amerikāņu kompānija Shelby American paziņojusi, ka pēc 1967.gada modeļa parauga atsāks ražot «fastback» tipa Shelby GT500 Super Snake.

Taisnības labad gan jāsaka, ka tā nebūs ražošana tradicionālā izpratnē uz konveijera milzīgā rūpnīcā, bet gan 10 Shelby GT500 Super Snake izgatavošana kompānijas darbnīcās. Katrs no šiem auto maksās vismaz 249 995 ASV dolārus, ziņo Motor.ru.

Visu Shelby GT500 Super Snake pamatā būs oriģinālie Ford Mustang. Automobiļiem paredzēts 7 litru V8 dzinējs ar vairāk nekā 550 zirgspēkiem un četru pakāpju manuālā transmisija.

Tāpat kā oriģinālie GT500 Super Snake, arī jaunie auto iegūs disku bremzes, kā arī sportisku virsbūves krāsojumu.

Automobiļi ar nosaukumu Super Snake tika radīti Goodyear riepu testēšanas projekta ietvaros 1967.gadā. Shelby galvenais inženieris Freds Gudels šā projektā Mustang apgādāja ar vieglāku sacīkšu motoru ar 520 zirgspēkiem, disku bremzēm uz priekšējās ass, kā arī īpašām Goodyear Thunderbolt riepām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu