Plašā ugunsgrēkā Skultes pagastā nodeg saimniecības ēka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šonakt Limbažu novada Skultes pagastā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks un nodegusi kāda saimniecības ēka, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Īsi pirms pusnakts ugunsdzēsēji devās uz Skultes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu mūra ēkas pirmais un otrais stāvs, jumts, malkas šķūnis un piebūve ar kopējo degšanas platību nepilni 400 kvadrātmetri.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Īsi pēc plkst.3 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 69 izsaukumus: 40 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 - uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, koka sols, mežs, elektrības vadi, elektrības rozete, saimniecības ēka, dzīvojamās mājas ārsiena, dzīvojamās mājas balkons, četras dārza mājas, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji dzēsa 16 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 3,6 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Ķekavas novadā, kur dega pērnā zāle un niedres divu hektāru platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar Rīgas ielā Jelgavā glābēji atbrīvoja šķūņa jumta konstrukcijās iesprūdušu kaķi, Alūksnes novada Mālupes pagastā atbrīvoja kūtsmēslos iestigušu zirgu, Ropažu novadā un Jūrmalā no kokiem nocēla kaķus, Ģertrūdes ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, Valdeķu ielā Rīgā notvēra dzīvojamās mājas balkonā esošu žurku un palaida brīvībā, bet Tallinas ielā Rīgā atbrīvoja dzīvoklī aiz krāsns ielidojušu putnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu