Pārdod grezno Ala Kapones villu Maiami krastā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bēdīgi slavenā gangstera Ala Kapones greznā villa Maiami nu atkal ir jauna īpašnieka meklējumos. Pēc ilgas restaurācijas Kapones villu var iegādāties par visai brangu naudas summu - 15 miljoniem dolāru.

Greznā spāņu stila villa ar milzīgo baseinu un privāto pludmali, kas reiz piederējusi slavenajam un nežēlīgajam mafijas krusttēvam Alam Kaponem, nu ir gatava īpašnieku maiņai. Šajā baltajā ēkā nežēlīgais gangsteris ir nodzīvojis līdz sava mūža beigām un, iespējams, tieši Maiami villā ir plānojis asinsstindzinošo mafijas izrēķināšanos - Valentīndienas slaktiņu.

Baltās villas kompleksā ietilpst trīs ēkas - galvenā ēka ar četrām guļamistabām un trīs vannasistabām, baseina mājiņu un viesu namu, kas savulaik kalpojis kā sarga postenis. Starp citu, 15 miljonus vērtā muiža atrodas tieši blakus dziedātāja Lenija Kravica mājai un basketbolista Šakila O'Nīla villai. Kapones namā ir saglabājušās 20. gadu art deco interjera vēsmas, piemēram, zeltīti melnais buduārs, griestu lampas un kamīni viesistabā un terasē, kas jaunajam īpašniekam liks sajusties kā īstam pagājušā gadsimta gangsterim.

Pats mafijas boss māju iegādājās 1928. gadā, neilgi pirms apcietinājuma un nonākšanas Alkatrazas cietumā, par 200 000 dolāru jeb mūsdienās tā vērtība būtu aptuveni trīs miljoni dolāru. Tolaik gangsteris nebija īpaši cienīts citu mafijas grupējumu vidū, tam bija neskaitāmi daudz ienaidnieku, tādēļ Kapone, baiļu vadīts, ap māju bija uzcēlis divus metrus augstu sētu un nodarbināja vairākus apsargus. 1947. gadā Maiami villas karaliskajā guļamistabā sifilisa nomocītais Kapone piedzīvoja sirdstrieku un no dzīves atvadījās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu