SEB grupas peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 6%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zviedrijas banku grupa «SEB Group» šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar četru miljardu kronu (380,3 miljonu eiro) tīro peļņu, kas ir par 6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, liecina grupas pirmdien publicētais finanšu pārskats.

SEB grupas pamatdarbības peļņa pirmajā ceturksnī saruka par 5% un veidoja 5,26 miljardus kronu.

Tikmēr grupas tīrie procentu ienākumi ceturksnī veidojuši 4,99 miljardus kronu, kas ir par 6% vairāk nekā pirms gada.

Vienlaikus SEB grupas kredītu zaudējumi pirmajā ceturksnī sarukuši līdz 109 miljoniem kronu, salīdzinot ar 204 miljoniem kronu pērn.

SEB grupa norāda, ka pirmajā ceturksnī bijusi maza aktivitāte, ko galvenokārt veicinājuši lieli notikumi, bet Ziemeļvalstu uzņēmumu kredītu pieprasījums saglabājies stabils. Zviedrijas vidēja izmēra kompānijas bijuši krietni aktīvākas un aizdevumu izsniegšana tām palielinājusies par 4%.

SEB grupa sniedz universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu