Cūkkopības uzņēmuma «Baltic Pork» apgrozījums pērn pieauga par 13,2% līdz 6,7 miljoniem eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Cūkkopības uzņēmums «Baltic Pork» pagājušajā gadā strādāja ar 6,646 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 35,2% - līdz 1,218 miljoniem eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn tāpat kā iepriekšējos gados cūku audzēšanas biznesu ietekmēja Āfrikas cūku mēris un ar to saistītie eksporta un dzīvnieku pārvietošanas ierobežojumi. Mainīgie saražotās cūkgaļas tirgus apstākļi ietekmēja uzņēmuma apgrozījumu. Barības pamatizejvielas - graudu - cena pērn bija stabila, bez strauja kāpuma vai krituma, kas ļāva kompānijai gūt peļņu.

Kompānijas vadība arī norāda, ka uzņēmums ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu pabeidza fermu kompleksa biodrošības pasākumu ieviešanas un būvniecības procesu, izbūvējot papildus žogus, caurlaides transporta dezinfekcijai un caurlaides-dezinfekciju cilvēku kustību vietās.

Koncerna mātesuzņēmums šogad turpinās attīstīt ražošanu, investējot ganāmpulka atjaunošanā. Tāpat plānots paplašināt dzīvnieku turēšanas telpas. Kompānija ir saņēmusi Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu, šogad plānots sākt kompleksa rekonstrukciju un celtniecību, izvērtējot labvēlīgāku ietekmi uz vidi un izvēloties labākās pieejamās tehnoloģijas ražošanas procesam.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Baltic Pork» apgrozījums 2016.gadā bija 5,868 miljoni eiro, bet peļņa - 901 193 eiro.

SIA «Baltic Pork» dibināta 2000.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. «Baltic Pork» pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam «International Pork Investment AS».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu