Valdība EM valsts sekretāra amatā ieceļ Ēriku Eglīti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien Ministru kabinets lēma Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amatā iecelt Ēriku Eglīti.

Eglītis minētos pienākumus uzņemsies ar šo dienu.

No 1.aprīļa EM valsts sekretāra pienākumus pārstāja pildīt Juris Stinka, kurš šo amatu ieņēma no 2016.gada aprīļa.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) Stinkas vietā izraudzīja jaunu EM valsts sekretāru - bijušo «Microsoft Latvia» vadītāju, kurš līdz šim Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB) pildīja Metodiskās vadības un informācijas pārvaldības departamenta direktora vietnieka pienākumus. Pērn Eglītis BVKB bija būvniecības informācijas sistēmas (BIS) projekta vadītājs.

Iepriekš Ašeradens aģentūrai LETA stāstīja, ka meklējot līdzšinējā EM valsts sekretāra Stinkas aizvietotāju, viņš lūkojies EM resorā, kā arī konsultējies ar ekspertiem, kuri ieteikuši, kādas prasmes būtu jāpārvalda nākamajam EM valsts sekretāram. Kā viena no svarīgākajām prasmēm tika minēta korporatīvās zināšanas un prasmes.

«Es vērtēju pieejamos kandidātus, vērtēju EM vadības cilvēkus, bet manu uzmanību pievērsa cilvēks, kurš kritiskā brīdī iesaistījās BIS projektā un panāca lielu progresu,» stāstīja Ašeradens.

Tāpat ekonomikas ministrs norādīja uz Eglīša iepriekšējo profesionālo pieredzi, vadot uzņēmumu "Microsoft Latvia» un strādājot kompānijas "Samsung" pārstāvniecībā Latvijā. "Man viņš šķita prefekts kandidāts, kuru virzīšu apstiprināšanai Ministru kabinetā," piebilda Ašeradens.

Kā liecina Eglīša CV, viņš no 2011.gada līdz 2016.gadam bijis «Microsoft» Latvijas filiāles SIA «Microsoft Latvia» vadītājs, bet pirms tam strādājis uzņēmumā «Samsung Electronics», kurā bijis atbildīgs par telekomunikāciju biznesa virzienu Baltijas valstīs.

Marta sākumā Eglītis tika atkārtoti iecelts Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā vadītāja amatā uz laika posmu no 2018.gada līdz 2019.gadam.

Eglītis ir iesācis, bet nav pabeidzis studijas Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē lietišķās matemātikas novirzienā, "Biznesa augstskolā "Turība" iegūta pirmā līmeņa augstākā profesionālā izglītība finanšu grāmatvedības jomā, savukārt patlaban Eglītis studē Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienībā "Rīgas Biznesa skola", kur paņēmis akadēmisko atvaļinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu