ZM: Bioekonomikas attīstībai svarīgs ir cilvēkresursu faktors

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no svarīgākajiem bioekonomikas attīstības faktoriem ir cilvēkresursi, kuru attīstībai nozīmīgas ir mūsdienīgas un kvalitatīvas zināšanas, ceturtdien zinātniski-praktiskajā konferencē uzsvēra Zemkopības ministrijas (ZM) parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis.

Zemkopības ministrijā informēja, ka ceturtdien, 29. martā Siguldā notika zinātniski-praktiskā konference «Eiropas Savienības zinātniskie pētījumi lauku attīstības un politikas atbalstam». Konferencē ZM speciālisti, lauksaimniecības organizāciju pārstāvji un pētnieki diskutēja par ES zinātnisko pētījumu devumu lauksaimniecības konkurētspējas, inovāciju un lauku attīstības veicināšanai Latvijā.

Konferences laikā ZM parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis akcentēja zinātnisko pētījumu būtisko lomu nākotnes lauksaimniecības politikā Latvijā. «Lauksaimniecības un pārstrādes, kā arī, plašāk skatoties, visas bioekonomikas attīstībai, tāpat kā citās jomās, zināšanu radīšana un to praktiskā pielietošana ir būtisks faktors konkurētspējas nodrošināšanā un dzīves līmeņa paaugstināšanā,» teica Arnītis.

Tāpat ZM parlamentārais sekretārs norādīja, ka lauksaimniecībā nepieciešama izcilu izglītības pakalpojumu nodrošināšana bioekonomikas nozaru vajadzībām. «Latvijas lauksaimniecības nākotnes pamatā ir gudrs un izglītots zemnieks. Viens no svarīgākajiem bioekonomikas attīstības faktoriem ir cilvēkresursi, kuru attīstībai nozīmīgas ir mūsdienīgas un kvalitatīvas zināšanas,» uzsvēra Arnītis.

Konferencē tās dalībnieki ar zinātniskā institūta «Baltic Studies Centre» pētniekiem diskutēja par zinātnisko pētījumu saikni ar politiku un praksi, mazo saimniecību un mazo pārtikas uzņēmumu situāciju tirgū, finansējuma iespējām piensaimniecības un graudkopības nozarēs, kā arī lauksaimniecisko demonstrējumu veiksmes faktoriem.

Jau ziņots, ka bioekonomika ir viens no senākajiem civilizācijas tautsaimniecības sektoriem, kuru dzīvības zinātnes un biotehnoloģijas var pārvērst par vienu no modernākajām tautsaimniecības nozarēm. Bioekonomikas nozares ir lauksaimniecība, zivsaimniecība, pārtikas rūpniecība, mežsaimniecība, kokrūpniecība, celulozes un papīra rūpniecība, kā arī atsevišķi ķīmiskās rūpniecības, biotehnoloģiju un enerģētikas nozaru sektori.

Konferenci rīkoja zinātniskais institūts «Baltic Studies Centre» sadarbībā ar ZM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu