Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas līderu vēsturiskā tikšanās notiks 27.aprīlī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins tiksies 27.aprīlī, ceturtdien paziņojušas Dienvidkorejas amatpersonas.

Seula ar šādu paziņojumu nākusi klajā pēc abu pušu tikšanās Koreju Kopīgajā drošības zonā, kur notiks arī abu valstu līderu tikšanās.

Ziemeļkoreja sākusi piekopt samiernieciskāku politiku attiecībās ar kaimiņzemēm un ASV. Šā mēneša sākumā Kims Čenuns Phenjanā uzņēma delegāciju no Dienvidkorejas, kurā ietilpa arī prezidenta Muna Džēina galvenais padomnieks drošības jautājumos Čuns Eujons.

Tā bija pirmā reize, kad Kims ticies ar augsta ranga amatpersonām no Dienvidkorejas, kopš viņš 2011.gadā kļuva par Ziemeļkorejas līderi.

Vizīte bija atbildes solis Ziemeļkorejas līdera māsas vizītei Dienvidkorejā olimpisko spēļu laikā, kad Kims Čenuns ar viņas starpniecību uzaicināja Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu apmeklēt Phenjanu.

Šonedēļ Kims devās savā pirmajā ārzemju braucienā uz Ķīnu, kura laikā tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu. Kims paziņoja, ka viņš ir «uzticīgs denuklearizācijai» Korejas pussalā un ir gatavs sarīkot samitus ar Dienvidkoreju un ASV.

Tikmēr Baltais nams ziņojis, ka Tramps plāno tikties ar Kimu līdz maijam.

ASV prezidents piekrita tikties ar Kimu pēc tam, kad Dienvidkorejas amatpersonas februārī pēc sarunām ar Kimu Phenjanā paziņoja, ka viņš apsvērtu atteikšanos no kodolieročiem apmaiņā pret ASV drošības garantijām.

Taču Tramps uzsvēris, ka tikmēr sankcijām un spiedienam pret Ziemeļkoreju jāpaliek spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu